Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
1 2 3 4 5

KALOTASZENTKIRÁLY

Erdély / Kalotaszeg / Kalotaszentkirály

Utazás:

Egyénileg

Szállás:

Erdélyi Szilveszter 2018 Magánház

Szállás információk:

Kalotaszentkirályon, magyar családoknál két-háromágyas szobákban. Házanként általában két szobához tartozik egy fürdőszoba angol WC-vel.

Program

1. nap: December 29. - Péntek
Délután érkezés Kalotaszentkirályra: fogadás szilvapálinkával és pogácsával.
Elszállásolás, vacsora a vendégfogadó családnál.

2. nap: December 30. - Szombat
Reggeli a vendégfogadó családoknál, utána a hagyományos disznóvágás megtekintése, majd kirándulás a festői szépségű Stanciu patak völgyébe, a Székelyjó vízeséshez. Délután szabad program és pihenés. Este közös disznótoros vacsora, élő kalotaszegi zenével, népviseleti néptáncbemutatóval.

3. nap: December 31. - Vasárnap
Reggeli után kirándulás Magyarvalkóra (XIII. sz.-i kazettás mennyezetű erődtemplom, Jékely Zoltán irodalmi kert).
Délután sétakocsikázás vagy szánkózás Kalotaszentkirályon (hóviszonyoktól függően), forraltbor kóstolással. Óévbúcsúztató a református templomban, majd közös szilveszteri vacsora: bőséges ellátás, zene, mulatság, tánc reggelig.

4. nap: Január 1. - Hétfő
Reggeli a vendégfogadó családoknál, majd újévi istentisztelet a református templomban. Délután séta a faluban - Kalotaszentkirály nevezetességeinek megtekintése. Este vacsora a vendégfogadó családoknál, utána morzsabuli.

5. nap: Január 2. - Kedd
Reggeli után kirándulás a Meleg-Szamos völgyébe: jósikafalvi (Béles) völgyzárógát és gyűjtőtó megtekintése, majd hazaindulás.

Ellátás:

Félpanzió, reggeli és vacsora, a vendégfogadó családoknál, amikor nincs közös program. A közös programok esetében (disznótoros est, Szilveszteri vacsora) a vacsora a Püspök panzióban kerül felszolgálásra.

Kedvezmény/felár:

Egyágyas felár: 6.200 Ft
Gyerekár (10 éves korig): 45.900 Ft

Egyéb információk:

- a közös vacsorák színhelye a Püspök Panzió
- az elszállásolás és az étkeztetés Kalotaszentkirályon történik, magyar családoknál, két-háromágyas szobákban. Házanként általában két szobához tartozik egy fürdőszoba angol WC-vel
- a vendégek ideutazása és a környékbeli nevezetességek megtekintése saját gépkocsival történik; kérésre előre egyeztetve mikrobusz vagy terepjáró bérelhető
- kedvezőtlen időjárás esetén a gyűjtőtó és a vízesés helyett egyéb nevezetességeket tekintünk meg
- az ár tartalmazza a következő szolgáltatásokat: szállás, félpanziós ellátás, zenés disznótoros és szilveszteri vacsora, sétakocsikázás vagy szánkózás, idegenvezetés a kirándulásokon és a helyi nevezetességek megtekintésénél
- előre egyeztetve, a házigazdáknál ebéd vagy ebédcsomag igényelhető, mely külön nekik fizetendő.
- a Székelyjó vízesés megközelítése Havasrekettyéig saját gépkocsival történik, innen 12 km-es (oda-vissza) gyalogtúra vár a vendégekre. Ehhez megfelelő ruhát és lábbelit hozzanak.

A csomagár tartalmazza:

- szállás,
- félpanziós ellátás,
- zenés disznótoros és szilveszteri vacsora,
- sétakocsikázás vagy szánkózás,
- idegenvezetés a kirándulásokon és a helyi nevezetességek megtekintésénél.

RÉSZVÉTELI DÍJ:
62.900 Ft/fő