Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
1 2

ZETELAKA

Erdély / Székelyföld / Zetelaka

Régió/Környék:

Zetelaka, Székelyföld szívében, a Hargita lábánál a Küküllő partján terül el. A nagytöbbségében magyar nemzetiségűek lakta település a fakitermelés és a népi famegmunkálás központja, lakói a zsindelykészítéssel váltak híressé. Zetelakán és környékén rengeteg látnivalót érdemes felkeresni, ha itt járunk semmiképp se hagyjuk ki a székelyek szent hegyét, a Madarasi Hargitát, a közeli víztározót, Zete várát, valamint érdemes egy sétát tenni a faluban is, egyedülálló látványban gyönyörködhetünk a számos kézzel megmunkált székely kapuk által. Rengeteg programot kínálnak a helyi vendéglátók is, kipróbálhatjuk a hagyományos kenyér- és kürtőskalács sütést, lovas kocsizást, lovas szánozást, csónakázást, részt vehetünk madár- és vadlesen, horgászaton, kerékpár-, gyalog- és sítúrákon ismerhetjük meg a környék természeti értékeit, valamint betekintést nyerhetünk a népi mesterségekbe és hagyományos székely táncokba.

Utazás:

egyénileg

Szállás:

Teca Panzió

Szállás információk:

ZETELAKA
Székelyudvarhelytől 12 km távolságra található, ez a tiszta székely-magyar lakosságú kis község. Zetelakáról kiindulva csillagtúrák során bejárható egész térség: északra a Békás-szoros és Gyilkos-tó, nyugatra Korond, Parajd, Szováta, délre és dél-keletre Hargita-hegység, Szent Anna-tó, Mohos-láp, Tusnád, Kézdivásárhely. A vendégszeretetéről híres községben a természet és a kultúra, tápláló világa mellett megismerhetjük az erdélyi csorba levest és töltött káposztát, a zetelakai kapros- csülkös bablevest, házi kenyeret, a közkedvelt padlizsán krémet, áfonya lekvárt, valamint az áfonya és köményes pálinkát.


Leírás: a panzió a zetelakai főúton helyezkedik el 400 m-re a falu központjától, egy szép kerttel körülvett telken. A tulajdonos háza mellett egy különálló épületben található a 4 szoba ahol 8 fő szállásolható el kényelmesen.
Elhelyezés: kétágyas fürdőszobás (zuhanyzós) szobákban. A szobák nem pótágyazhatóak.

Ellátás:

Ellátás: félpanzió (bőséges reggeli helyi ízekkel és meleg kétfogásos vacsora).

Egyéb információk:

Parkolás: ingyenes a ház udvarában.