Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
Ella Ella Ella Ella

ZETELAKA

Erdély / Székelyföld / Zetelaka

Régió/Környék:

Zetelaka, Székelyföld szívében, a Hargita lábánál a Küküllő partján terül el. A nagytöbbségében magyar nemzetiségűek lakta település a fakitermelés és a népi famegmunkálás központja, lakói a zsindelykészítéssel váltak híressé. Zetelakán és környékén rengeteg látnivalót érdemes felkeresni, ha itt járunk semmiképp se hagyjuk ki a székelyek szent hegyét, a Madarasi Hargitát, a közeli víztározót, Zete várát, valamint érdemes egy sétát tenni a faluban is, egyedülálló látványban gyönyörködhetünk a számos kézzel megmunkált székely kapuk által. Rengeteg programot kínálnak a helyi vendéglátók is, kipróbálhatjuk a hagyományos kenyér- és kürtőskalács sütést, lovas kocsizást, lovas szánozást, csónakázást, részt vehetünk madár- és vadlesen, horgászaton, kerékpár-, gyalog- és sítúrákon ismerhetjük meg a környék természeti értékeit, valamint betekintést nyerhetünk a népi mesterségekbe és hagyományos székely táncokba.

Utazás:

egyénileg

Szállás:

Ella Panzió

Szállás információk:

ZETELAKA
Székelyudvarhelytől 12 km távolságra található, ez a tiszta székely-magyar lakosságú kis község. Zetelakáról kiindulva csillagtúrák során bejárható egész térség: északra a Békás-szoros és Gyilkos-tó, nyugatra Korond, Parajd, Szováta, délre és dél-keletre Hargita-hegység, Szent Anna-tó, Mohos-láp, Tusnád, Kézdivásárhely. A vendégszeretetéről híres községben a természet és a kultúra, tápláló világa mellett megismerhetjük az erdélyi csorba levest és töltött káposztát, a zetelakai kapros- csülkös bablevest, házi kenyeret, a közkedvelt padlizsán krémet, áfonya lekvárt, valamint az áfonya és köményes pálinkát.

Leírás: a panzió két különálló épülettel rendelkezik, összesen 17 személy elszállásolására alkalmas.
Elhelyezés: két-, három- és négyágyas szobákban, melyek közül a kétágyas szobák saját fürdőszobával rendelkeznek, míg a három - és négyágyas szobákhoz közös fürdőszoba tartozik.

Ellátás:

félpanzió

Egyéb információk:

Parkolás: ingyenes a ház udvarán.