Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
0 1 2 3 4

ERDÉLY

Erdély / Erdélyi Körutazások / Erdély Színe-Java

BUSZOS UTAZÁS 2017. augusztus 15-20. (6 nap / 5 éjszaka) Félpanziós ellátással

Utazás:

modern autóbusszal.

Szállás:

Erdély Színe-Java .

Egyéb információk:

ERDÉLY SZÍNE-JAVA

2016.08.15-08.20.

Fedezzük fel Erdély természeti szépségeit!
6 nap / 5 éjszaka
félpanzióval


1. nap Arad - Vajdahunyad - Déva

Indulás Budapestről a reggeli órákban, majd érkezés Aradra. Séta a belvárosban, majd a Szabadságszobor megtekintése. Látogatás Vajdahunyadon a Hunyadiak gótikus-reneszánsz várkastélyába. Délután Kőmíves Kelemen magas Déva várának megtekintése. Vacsora, szállás Vajdahunyad térségében.

2. nap Szászföld

Reggeli után látogatás a Gyulafehérvári Székesegyházba (a Hunyadiak és az erdélyi fejedelmek sírjai), majd séta az óvárosban, majd utazás Erdély legszebb városába, Nagyszebenbe. A város felfedezése: látogatás a XIII-XV. századi belvárosba, Brukenthal Palota, Szent Mária templom, Művészek háza, Hazugság hídja, Huet tér. Délután továbbutazás Segesvárra, ismerkedés a szász kultúrával és építészettel, rövid várséta, az óratorony megtekintése. Az 1849-es csatatér és emlékhely megtekintése Fehéregyházán, látogatás a Petőfi Múzeumba és emlékparkba. Vacsora, szállás Zetelakán.

3. nap Székelyföld

Reggelit követően utazás a székely sóvidékre: látogatás Farkaslakára (Tamási Áron sírja), Szejkefürdőre (székely kapu sorok, Orbán Balázs síremléke), majd a híres Parajdi Sóbánya megtekintése. Útközben vásárlási lehetőség Korondon. Délután szabadprogram Székelyföld leghíresebb fürdőhelyén, Szovátán (fürdési lehetőség a Medve-tó sós vizében). Délután városnézés és szabadprogram a székelyek fővárosában, Székelyudvarhelyen. Vacsora és szállás Zetelakán.

4. nap Csíki- medence - Gyimesek

Reggelit követően egész napos kirándulás a Csíki-medencébe: Homoródi borvízforrások megkóstolása. Látogatás Csíksomlyóra (kegytemplom, Mária szobor, Millenniumi templom), majd rövid történelmi visszapillantó a madéfalvi székelygyilkolás emlékművénél. Délután kirándulás a Szépvízi-tóhoz, a Csíki-havasok vonulatai közé és az "ezeréves határhoz", a Gyimesekbe (Rákóczi-vár, határkő, vámház). Vacsora és szállás Zetelakán.

5. nap Gyergyói-medence - Békás-szoros - Gyilkos - tó

Reggeli, majd egész napos kirándulás a Gyergyói-medencébe. Délelőtt szabadprogram Gyergyószentmiklóson, majd utazás a legendás szépségű Békás-szoroshoz (séta a Békás-patak szurdokvölgyében) és a Gyilkos-tóhoz (csónakázási lehetőség). Délután a szárhegyi Lázár várkastély megtekintése. Hazafelé séta a Zeteváraljai-tó gátján. Vacsora és szállás Zetelakán.

6. nap Marosvásárhely

Reggelit követően rövid városnézés a legnagyobb székely városban, a gyönyörű, szecessziós épületeiről híres Marosvásárhelyen (Kultúrpalota - Tükörterem, Főtér). Érkezés Magyarországra a késő esti órákban.

Részvételi díj: 69 900 Ft
35 fő jelentkezése esetén: 63 900 Ft.
Egyágyas felár: 9 000 Ft


Szállás: 3 éjszak a falusi turizmus keretein belül, a Székelyföld szívében fekvő Zetelakán, magyar családok által üzemeltetett, egyszerű vendégházakban (általában 2 szobához tartozik egy fürdőszoba angol WC-vel), valamint 1 éjszaka 3 csillagos szálloda fürdőszobás szobáiban Vajdahunyad térségében.

Ellátás: félpanzió (reggeli helyi ízekkel és meleg vacsora).

A részvételi díj tartalmazza: utazást autóbusszal, a program szerinti szállást félpanziós ellátással, idegenvezetést végig a programok során, sztornóbiztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőket (kb.7000 Ft - 100 LEJ), betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Minimum létszám: 30 fő.