Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
Püspök Püspök Pp Pp Pp Pp

ERDÉLY

Erdély / Kalotaszeg / Kalotaszentkirály

Régió/Környék:

AJÁNLOTT PROGRAMJAINK EGYÉNI UTAZÓK RÉSZÉRE
Kalotaszentkirály és környéke

1. nap: reggeli után érdemes ellátogatni Bánffyhunyad városába, melyet Kalotaszeg fővárosának neveznek. Városi sétánk során látogassunk el a XIII. századból származó, gótikus stílusú református templomhoz, a kertben tekintsük meg a bánffyhunyadi Magyar Hősök Emlék-kövét, valamint a templom szomszédságában található Petőfi-Emlékművet. Városnézésünk során ne hagyjuk ki a Ravasz László-Emlékházat, a 18. század elején épült Barcsay-kastélyt, valamint a bánffyhunyadi romák 1989 után épült "cifra palotái"-t.
2. nap: reggeli után sétáljunk egyet Kalotaszentkirályon, ahol megtekinthetjük az 1481-ből származó haranggal rendelkező református templomot, valamint Ady Endre hársfáját és emlékművét. Délután kiránduljunk el a 26 km-re fekvő Stanciu patak völgyébe, a Székelyjó vízeséshez. A Vigyázó-hegységben 1030 méter magasságban található a Székelyjó szurdokvölgyében a 24 méter magas vízesés. Havasrekettyétől 5 km hosszú erdei úton közelíthető meg.
3. nap: reggeli után kirándulás Magyarvalkóra. A négy fiatornyos, fazsindelyes magyarvalkói XIII. sz-i erődemplom az, melyet a legszebbnek tartanak. Innen nem messze található Kalotaszeg legrégebbi, román és gótikus stílusú temploma Magyargyerőmonostoron, a Gyalui-havasok lábánál fekvő kis faluban.
4. nap: Kolozsvárra indulva érdemes megállni Körösfőn. A falu melletti dombtetőről őrzi a települést, Kalotaszeg egyik leglátványosabb református temploma. Kolozsvári városnézés során ne hagyjuk ki a Mátyás szobor, Szent Mihály templom, Fadrusz-ház, Mátyás szülőháza, Farkas utcai református templom megtekintését.

TIPP: Kalotaszeg egyik jellegzetes növénye a csipkebogyó. Termése felhasználható gyógytea készítésére, de miután megcsípte a dér kitűnő lekvár főzhető belőle. Helyi árusoknál érdemes vásárolni belőle.

Utazás:

Egyénileg.

Szállás:

Püspök Panzió

Szállás információk:

Leírás: az 1948 - ban épült, eredetileg csűrként működő épület az átalakítás során is megőrizte eredeti formáját. A középső, magasabbik részen a régi csűrkapu nyit egy tágas helyiséget, mely a vendégek fogadására szolgál. Ennek meghosszabbításában egy teljesen új, modern ebédlő található. A Püspök panziónak három szárnya van, mindegyik külön bejárattal.

Elhelyezés:
Bal oldali szárny: 2 db kétágyas saját fürdőszobás szoba, valamint 2 db kétágyas szoba közös fürdővel.
Jobb oldali szárny: 2 db 4 ágyas családi szoba, saját fürdővel, közös terasszal.
Hátsó szárny: 2 db pótágyazható kétágyas szoba, saját fürdővel, illetve 1 db kéthálós családi apartman 5 fő részére, közös terasszal.

Ellátás:

Ellátás: reggeli vagy félpanzió (leves, főétel, desszert, víz).

Kedvezmény/felár:

Kedvezmény: 3 éves korig szülőkkel egy ágyban ingyenes.

Felár: fűtési időszakban (09.15-05.15. között) 1,5 EUR/fő/nap.

Egyéb információk:

Parkolás: ingyenes a szálláshely udvarán.

Egyéb: eltérő árak ünnepek alatt (Húsvét, Pünkösd, Feketetói vásár, Csipkebogyó fesztivál).

Az árak a foglaltság függvényében változhatnak!