Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
1 2 3 4

ERDÉLY

Erdély / Kalotaszeg / Kalotaszentkirály

Régió/Környék:

AJÁNLOTT PROGRAMJAINK EGYÉNI UTAZÓK RÉSZÉRE
Kalotaszentkirály és környéke

1. nap: reggeli után érdemes ellátogatni Bánffyhunyad városába, melyet Kalotaszeg fővárosának neveznek. Városi sétánk során látogassunk el a XIII. századból származó, gótikus stílusú református templomhoz, a kertben tekintsük meg a bánffyhunyadi Magyar Hősök Emlék-kövét, valamint a templom szomszédságában található Petőfi-Emlékművet. Városnézésünk során ne hagyjuk ki a Ravasz László-Emlékházat, a 18. század elején épült Barcsay-kastélyt, valamint a bánffyhunyadi romák 1989 után épült "cifra palotái"-t.
2. nap: reggeli után sétáljunk egyet Kalotaszentkirályon, ahol megtekinthetjük az 1481-ből származó haranggal rendelkező református templomot, valamint Ady Endre hársfáját és emlékművét. Délután kiránduljunk el a 26 km-re fekvő Stanciu patak völgyébe, a Székelyjó vízeséshez. A Vigyázó-hegységben 1030 méter magasságban található a Székelyjó szurdokvölgyében a 24 méter magas vízesés. Havasrekettyétől 5 km hosszú erdei úton közelíthető meg.
3. nap: reggeli után kirándulás Magyarvalkóra. A négy fiatornyos, fazsindelyes magyarvalkói XIII. sz-i erődemplom az, melyet a legszebbnek tartanak. Innen nem messze található Kalotaszeg legrégebbi, román és gótikus stílusú temploma Magyargyerőmonostoron, a Gyalui-havasok lábánál fekvő kis faluban.
4. nap: Kolozsvárra indulva érdemes megállni Körösfőn. A falu melletti dombtetőről őrzi a települést, Kalotaszeg egyik leglátványosabb református temploma. Kolozsvári városnézés során ne hagyjuk ki a Mátyás szobor, Szent Mihály templom, Fadrusz-ház, Mátyás szülőháza, Farkas utcai református templom megtekintését.

TIPP: Kalotaszeg egyik jellegzetes növénye a csipkebogyó. Termése felhasználható gyógytea készítésére, de miután megcsípte a dér kitűnő lekvár főzhető belőle. Helyi árusoknál érdemes vásárolni belőle.

Utazás:

Egyénileg

Szállás:

Kecskés Kúria Kulcsosház

Szállás információk:

Leírás: az 1927-ben épült, a mai kor követelményeinek megfelelően felújított tornácos parasztház, egy csendes, barátságos környezetben található.
Elhelyezés: 2 db négyágyas szoba, melyekhez külön zuhanyzó/WC-s fürdőszoba tartozik. Az épületben egy közös konyha is rendelkezésre áll.

Ellátás:

Ellátás: önellátás vagy félpanzió.

Kedvezmény/felár:

Kedvezmény: 3 éves korig szülőkkel egy ágyban ingyenes.
Felár: fűtési időszakban (09.15-05.15. között) 1 EUR/fő/nap.

Egyéb információk:

Parkolás: ingyenes a szálláshely udvarán.