Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
0 1 2 3 4 5 6 7

ERDÉLY

Erdély / Székelyföld / Zetelaka

Régió/Környék:

Zetelaka, Székelyföld szívében, a Hargita lábánál a Küküllő partján terül el. A nagytöbbségében magyar nemzetiségűek lakta település a fakitermelés és a népi famegmunkálás központja, lakói a zsindelykészítéssel váltak híressé. Zetelakán és környékén rengeteg látnivalót érdemes felkeresni, ha itt járunk semmiképp se hagyjuk ki a székelyek szent hegyét, a Madarasi Hargitát, a közeli víztározót, Zete várát, valamint érdemes egy sétát tenni a faluban is, egyedülálló látványban gyönyörködhetünk a számos kézzel megmunkált székely kapuk által. Rengeteg programot kínálnak a helyi vendéglátók is, kipróbálhatjuk a hagyományos kenyér- és kürtőskalács sütést, lovas kocsizást, lovas szánozást, csónakázást, részt vehetünk madár- és vadlesen, horgászaton, kerékpár-, gyalog- és sítúrákon ismerhetjük meg a környék természeti értékeit, valamint betekintést nyerhetünk a népi mesterségekbe és hagyományos székely táncokba.

AJÁNLOTT PROGRAMJAINK EGYÉNI UTAZÓK RÉSZÉRE
Klasszikus Székelyföld

1. nap: egész napos kirándulás Székelyföldön: látogatás Csíkszereda melletti Csíksomlyóra, a Kárpát-medence legismertebb zarándokhelyére, majd érdemes rövid megállót tenni Madéfalván a székelygyilkolás emlékműnél. Délután utazás Délkelet-Európa egyetlen vulkáni tavához, a Szent Anna tó-hoz, mely szomszédságában látogassák meg a vulkán másik kráterében kialakult Mohos-tőzeglápot. Igazi természeti ritkaság. Vagy az aktív kikapcsolódás kedvelői kirándulhatnak a székelyek szent hegyére, a Madarasi-Hargitára.
2. nap: érdemes felfedezni a székely sóvidéket: látogatás Farkaslakára, Szejkefürdőre (székelykapu sorok), majd a Parajdi Sóbánya megtekintése. Útközben vásárlási lehetőség Korondon. Akinek kedve van, fürödhet Székelyföld leghíresebb fürdőhelyén Szovátán, sőt júliusban a Medve-tó sós vizében is.
3. nap: kirándulás Segesvárra: Segesvár fő attrakciója a máig lakott középkori vár. A város szimbóluma az óratorony, amely a város minden részéből látható, ma múzeumként működik. Útközben érdemes megállni Fehéregyházán, az 1849 -es csatatér és emlékhely helyszínén.
4. nap: kirándulás a Gyergyói-medencébe: Gyergyószentmiklós főbb látnivalói: Szabadság tér, Zsinagóga, Csíky-kert, Vízimalom. Délután utazás a legendás szépségű Békás-szoroshoz és a Gyilkos-tóhoz.

TIPP: Ne hagyjuk ki a Zetelakától 6 km-re fekvő Zeteváraljai-tó gátján tehető sétát.

Utazás:

Egyénileg.

Szállás:

Olga Panzió

Szállás információk:

Leírás: a panzió Zetelaka központjától és a főúttól kb. 500 méterre helyezkedik el. A legközelebbi vasútállomás 12 kilométerre, valamint strand szintén 12 kilométerre található, élelmiszerbolt és étterem 500 méteren belül. A panzió udvarán még további két vendégház a Botond Ház és a Zsuzsi ház áll a vendégek rendelkezésére, így összesen 24 fő befogadására alkalmas.

Elhelyezés: az Olga Panzió 4 fős apartmanjában, mely két hálószobás, konyhasarokkal és saját fürdőszobával rendelkezik, valamint a Zsuzsi és Botond Ház kétágyas szobáiban. A vendégházakban az 5 db kétágyas szobához 3 fürdőszoba tartozik, valamint nappalival és konyhával rendelkeznek. A vendégházak szobái külön-külön is kivehetők, de a ház egyben is bérelhető.

Ellátás:

Ellátás: félpanzió.

Kedvezmény/felár:

Felár: egyágyas felár: 1 700 Ft/fő/éj.

Egyéb információk:

Parkolás: a panzió előtt ingyenesen.

Az árak a foglaltság függvényében változhatnak!

Árak:

Ft/fő/1 éj
félpanzió
2 ágyas szoba
04.01 - 10.31
9 500,-