Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.

ERDÉLY

Erdély / Székely Sóvidék / Szováta

Régió/Környék:

AJÁNLOTT PROGRAMJAINK EGYÉNI UTAZÓK RÉSZÉRE
Klasszikus Székelyföld

1. nap: egész napos kirándulás Székelyföldön: látogatás Csíkszereda melletti Csíksomlyóra, a Kárpát-medence legismertebb zarándokhelyére, majd érdemes rövid megállót tenni Madéfalván a székelygyilkolás emlékműnél. Délután utazás Délkelet-Európa egyetlen vulkáni tavához, a Szent Anna tó-hoz, mely szomszédságában látogassák meg a vulkán másik kráterében kialakult Mohos-tőzeglápot. Igazi természeti ritkaság. Vagy az aktív kikapcsolódás kedvelői kirándulhatnak a székelyek szent hegyére, a Madarasi-Hargitára.
2. nap: érdemes felfedezni a székely sóvidéket: látogatás Farkaslakára, Szejkefürdőre (székelykapu sorok), majd a Parajdi Sóbánya megtekintése. Útközben vásárlási lehetőség Korondon. Akinek kedve van, fürödhet Székelyföld leghíresebb fürdőhelyén Szovátán, sőt júliusban a Medve-tó sós vizében is.
3. nap: kirándulás Segesvárra: Segesvár fő attrakciója a máig lakott középkori vár. A város szimbóluma az óratorony, amely a város minden részéből látható, ma múzeumként működik. Útközben érdemes megállni Fehéregyházán, az 1849 -es csatatér és emlékhely helyszínén.
4. nap: kirándulás a Gyergyói-medencébe: Gyergyószentmiklós főbb látnivalói: Szabadság tér, Zsinagóga, Csíky-kert, Vízimalom. Délután utazás a legendás szépségű Békás-szoroshoz és a Gyilkos-tóhoz.

TIPP: Ne hagyjuk ki a Zetelakától 6 km-re fekvő Zeteváraljai-tó gátján tehető sétát.

Utazás:

Egyénileg.

Szállás:

Restad Faházak Camping

Szállás információk:

Leírás: Szováta Székelyföld szívében, a Görgényi havasok nyugati lábánál 500 méteres tengerszint feletti magasságon található sóvidék legnagyobb települése, híres és közkedvelt fürdő- és üdülőhely, legnagyobb és legnépszerűbb tava a Medve-tó. A Restad faházak a Restád oldalban helyezkednek el Szováta központjától 500, a Medve-tótól 1200 méterre.
Elhelyezés: háromágyas faházakban, melyekben fürdőszoba, TV és kis hűtőszekrény található, a házak terasszal rendelkeznek.

Szállás szolgáltatások:

Szolgáltatás: sátorhelyek és lakókocsi helyek, vizes blokkok, grillezési és bográcsozási lehetőség.

Ellátás:

Ellátás: önellátás.

Egyéb információk:

Parkolás: a házak előtt ingyenes.

Az árak a foglaltság függvényében változhatnak!