Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

A MESÉS ARANY HÁROMSZÖG

India / Észak-India / India

Régió/Környék:

Delhi, Agra és Dzsaipur a térképen egy háromszöget formáznak: ebből ered az Arany Háromszög elnevezés. A vörös homokkő paloták, az elképesztő nyüzsgés, a riksák, a ringó járású bájos elefántok, a pompás gasztronómia, a gazdag történelem miatt örökre szívünkbe zárjuk ezt a hatalmas országot.

Szállás:

A Mesés Arany Háromszög .

Szállás információk:

A program során tervezett hotelek:
The Golden Palms Hotel & Spa ***
Hotel Mansingh Palace****
Park Regis**** Dzsaipur

Szállás szolgáltatások:

1. NAP | Utazás Indiába
Budapestről az Emirates légitársasággal, Dubaiban történő átszállással.
2. NAP | Érkezés Indiába, Ó-Delhi
Megérkezés Delhibe. Idegenvezetőnk a repülőtéren fogadja Önt. Transzfer a hotelbe, majd Ó-Delhi városnézés vár ránk. A múltról mesél a Raj Ghat, Mahatma Gandhi előtt tisztelgő emlékmű, a Vörös erőd, a Chandni Chowk bazár és a Jama Masjid, India egyik legnagyobb mecsete. FAKULTATÍV: riksázás Chandi Chowk utcáin. Szállás egy éjszakára: The Golden Palms Hotel and Spa***
3. NAP | Új-Delhi - Agra
Reggeli után Új-Delhivel ismerkedünk, városnéző túránk első állomása a 72,5 méter magas Kutub Minar, a világ legmagasabb minaretje, majd meglátogatjuk az India kaput, a háborús emlékművet, az elnöki palotát, a Parlamentet. Megtekintjük Humayun császár vörös homokkőből épült mauzóleumát, majd Agrába utazunk, a Jamuna folyó partjának nagyvárosába, melyet mogul uralkodók használtak fővárosként. Szállás két éjszakára: Hotel Mansingh Palace****
4. NAP | Tadzs Mahal és fakultatív program
A mai napon sokunk álma valósul meg, a világ egyik legismertebb és legfenségesebb épületében, a Tadzs Mahalban nyílik alkalmunk gyönyörködni, a látogatásra a hajnal a legtökéletesebb időpont az UNESCO-Világörökség egyik gyöngyszemének felkeresésére. Visszatérés a hotelbe, majd reggeli. FAKULATÍV: az Agrában található Vörös Erőd megtekintése. Késő délutáni FAKULTATÍV programlehetőség: autentikus agrai ételkóstoló-túra. A kétórás program során Agra leghíresebb étkezőiben kóstolhatjuk meg a helyi csemegéket, és sok érdekességet tudhatunk meg készítésükről is. Szállás: Hotel Mansingh Palace.
5. NAP | Agra - Fatehpur Sikri - Dzsaipur
Reggeli után tovább utazunk Fatehpur Sikribe, mely Agrától mintegy 40 kilométerre található; megtekintjük főbb nevezetességeit: a Dzsama Maszdzsid mecsetet, Salim Csisztit és a Pancs Mahalt. Továbbutazás, majd a délután folyamán érünk Dzsaipurba, Szállás három éjszakára: Park Regis**** Dzsaipur.
6. NAP | Amber - Dzsaipur
Reggeli után a sziklás hegyvidékről a tájra tekintő, büszke Amber erőd titkait ismerhetjük meg, a maharadzsák egykori lakhelyét. A palota részei többek között a Kali-szentély, a tükröktől csillogó Jai Mandir (Győzelem csarnoka). FAKULTATÍV: utazzon elefántháton fel domboldalon az erődhöz! Ezután Dzsaipurban városnézés következik. A 18.. században épült Dzsantar Mantar obszervatórium jó állapotban maradt fenn. A vörös- és rózsaszín homokkővel ékesített Szelek Palotája Krisna, a hindu isten koronáját formázza. A meseszép városi palota és múzeum egy része ma is uralkodói rezidencia. A múzeumban korábbi dzsaipuri maharadzsák és maharanik öltözékei tekinthetőek meg. Kultúra- és vacsoracsomag: főzőbemutató vacsorával egybekötve. A program során a radzsasztani konyha titkaira derül fény.
7. NAP | Szabadidő vagy fakultatív program
A mai napon felfedezheti Dzsaipurt kedvére, vagy élvezheti a hotel medencéjét vagy spa részleg szolgáltatásait (térítés ellenében). FAKULTATÍV: Samode felé visz járművünk, ahol a vidéki India szépségét és nyugalmát csodálhatjuk meg. A mezők, szentélyek, a palota pompás kertjével, a bazár és a kis boltok elbűvölnek minket.
8. NAP | Dzsaipur - Delhi
Reggeli után kijelentkezés a hotelből, búcsút veszünk Dzsaipurtól. Úton Delhibe, lehetőségünk lesz ebédelni, és ajándéktárgyak vásárlására is. Érkezés Delhibe a délután folyamán. Kultúra- és vacsoracsomag: Kingdom of Dreams-show. Ebben a neves kulturális-szórakoztató színházi központban India kultúrája, művészete, öröksége áll a központban, a modern technológia varázslatával ötvözve. Szállás egy éjszakára: The Golden Palms Hotel and Spa***
9. NAP | Delhi / hazautazás
Szabadidő, majd a busz a késő esti órákban viszi ki Önt a repülőtérre, hazautazás, dubai átszállással.
10. NAP | Hazaérkezés
Felejthetetlen élményekkel érkezünk meg a budapesti reptérre.

Ellátás:

Reggelivel
Kultúra és vacsora csomag: 49.900 Ft/fő

Egyéb információk:

Az Indiába utazó magyar állampolgár útlevelének 2 üres oldalt kell tartalmaznia a vízum kérelmezésekor, amely online is intézhető vagy személyesen az indiai nagykövetségen, Budapesten. Online vízum igényelhető (ár: kb. 70 USD): Az elektronikus vízumot a tervezett érkezés előtt minimum 4, legfeljebb 30 nappal lehet igényelni, amely a belépéstől számított 30 napig érvényes.
Útlevelének a visszautazástól számítva még 6 hónapig érvényesnek kell lennie! Fakultatív program vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség. Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

A csomagár tartalmazza:

REPÜLŐJEGYET ODA-VISSZA, ISMERT LÉGITÁRSASÁGGAL illetve REPÜLÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKAT:
Extra súlyhatárok!
Feladott poggyász: 30 kg/fő
Kézipoggyász: 7 kg/fő
Repülőtéri check-in
TRANSZFEREKET
Modern, légkondicionált buszokkal.
MINŐSÉGI SZÁLLÁSOKAT:
Három- és négycsillagos hotelekben.
KIRÁNDULÁSOKAT:
Ó- és Újdelhi városnézés
Tádzs Mahal
Fatehpur Sikri
Amber erőd
Dzsaipur városnézés.
REGGELIT
MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETÉST:
Az utazás alatt kollégánk készséggel áll rendelkezésükre.
INGYENES PARKOLÁST BUDAPESTEN
A CSOMAGÁR NEM TARTALMAZZA:
Foglalási díj: 2.900 Ft/fő
Repülőtéri illeték: 119.000 Ft/fő
Online vízum díja: kb. 70 USD/fő
Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 10.000 Ft/fő/éj
AMIKET AJÁNLUNK ÖNNEK:
Fakultatív programcsomag (riksázás, Agra-erőd, agrai ételkóstoló-túra, elefántháton az Amber-erődnél, dzsiptúra): 51.900 Ft/fő
Kultúra- és vacsoracsomag (vacsora az utazás alatt, Kindgdom of Dreams-show, főzőbemutató): 49.900 Ft/fő
Útlemondási biztosítás: 4.050 Ft/fő
Baleset- és poggyászbiztosítás


Utazásszervező: Premio Travel