Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
0 1 2 3 4 5 6 7

SZLOVÉNIA TERMÉSZETI KINCSEI

Szlovénia / Szlovénia Természeti Kincsei / Szlovénia Természeti Kincsei

Szlovénia természeti kincse - BUSZOS UTAZÁS - 2018. június 1- 2018. június 3.. (3 nap / 2 éjszaka) Reggelivel

Utazás:

autóbusszal

Szállás:

Szlovénia Természeti Kincsei .

Szállás információk:

szállás a programleírás szerint

Szállás szolgáltatások:

1. nap: Budapest - Postojna - Bled
Indulás Budapestről a reggeli órákban. Kora délután megérkezünk Postojnába, ahol a híres cseppkőbarlangot tekintjük meg, mely Európa legnagyobb karsztbarlang rendszere. A barlangrész rejtélyes termeit és egyedülállóan csodálatos cseppköveit, részben kisvasúttal és részben gyalogosan fedezzük fel. (A barlangban igen alacsony 10 °C körüli a hőmérséklet, ezért kérjük, ügyeljen a megfelelő öltözetre.) A barlangászat után a Proteus barlangban lévő Viváriumot tekintjük meg, itt a földalatti állatkertnek köszönhetően, közelebbről is megismerkedünk a legérdekesebb barlanglakó állatokkal, többek között a vakgőtével is. Egy fotókiállítás megtekintésére is lehetőségünk nyílik, mely a világ minden tájáról mutat be több mint 7000 különböző fajta lepkét. Felfedező kalandunk után utazunk tovább Bledbe, ahol elfoglaljuk szállodai szobáinkat.
2. nap: Bled - Vintgár szurdok - Bled
Reggeli után elindulunk, hogy megismerjük Bledet. Felsétálunk a Bledi várhoz, ahonnan a legszebb kilátás tárul elénk a városra, a Bledi-tóra és az egész Gorenjsko régióra. Ezután pletnával (kb. 20 személyes csónak) átcsónakázunk a tó közepén álló Mária mennybemenetele templomhoz. Az ősi kegytemplomhoz vezető 99 lépcsőfok megmászása után lehetőségünk lesz megszólaltatni a híres, kívánságot teljesítő harangot. A legenda szerint ugyanis, az a hívő, aki ezt háromszor megteszi, annak teljesül a kívánsága. A kalandos hajókázás után elindulunk a Vintgár szurdokhoz, ami Szlovénia legfontosabb turisztikai látnivalói közé tartozik, természeti adottságainak köszönhetően. Az 1,6 km hosszú szurdokot a Radova folyó felett lévő fahidakon és a sziklák oldalához rögzített fafolyosókon keresztül barangoljuk végig. A túra végeztével visszaindulunk szállodánkba.
3. nap: Bled - Bohinj - Budapest
Reggelit követően búcsút intünk Blednek, majd Szlovénia legnagyobb természetes tavának irányába, a Bohinji-tó felé folytatjuk utunkat. Megcsodáljuk a Savica vízesést, ahonnan a Száva folyó ered, majd barangolunk a Bohinji-tó partján. Fakultatív program lehetőségként ajánljuk, a tó fölé magasodó Vogel hegy megtekintését, amit egy kabinos felvonóval érhetünk el. Ez a hegy 1530 méter magas, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Júlia-Alpokra és a Bohinji-tóra. A természeti csodák megtekintését követően a délutáni órákban indulunk vissza Budapestre. Érkezés várhatóan a késő esti órákban.

Ellátás:

reggeli

Kedvezmény/felár:

Klubtagsági kedvezmények:
1 000 Ft/fő bónusz, régi kék, oldtimer, ifjúsági tagsággal rendelkezők részére
1 500 Ft/fő standard, standard társtagság, oldtimer prémium, komfort tagsággal rendelkezők részére

Egyágyas felár: 14 800 Ft/ fő
Félpanziós felár: 4 700 Ft/fő

Egyéb információk:

Minimum létszám: 40 fő.
Az utazást 40 fő alatt is indítjuk, ekkor a részvételi díj:
36-39 fő jelentkezése esetén 63 900 Ft/fő
30-35 fő esetén 68 900 Ft/fő

A nyitva tartások függvényében a programokban illetve időpontjukban módosulások történhetnek.

A csomagár tartalmazza:

utazást komfortos autóbusszal, szállást 3 csillagos szállodában reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérést végig az út során, sztornó biztosítást.
A CSOMAGÁR NEM TARTALMAZZA:: belépőjegyeket (kb. 70 ?), betegség-baleset-, poggyászbiztosítást.