Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
0 2 3 4 5 6 7

A PLITVICEI TAVAK VARÁZSLATOS VILÁGA

Horvátország / Plitvicei-Tavak / Plitvice

BUSZOS UTAZÁS 2017. szeptember 2-3 (2 nap / 1 éjszaka) Reggelivel

Régió/Környék:

PLITVICEI - TAVAK NEMZETI PARK - CSODÁLATOS TAVAK VILÁGA
Horvátország hét Nemzeti Parkja közül a legjelentősebb a Plitvicei - tavak vidéke, melyet az UNESCO már 1979-ben a világörökség részévé nyilvánított. A Nemzeti Park több, mint 200 km2-en terül el, a leglátványosabb részek azonban maguk a tavak. Két legnagyobb tava a Kozjak és a Prosce, ezek 1000 - 1500 m2-es vízfeltületétől a legapróbb tavacskáig minden méret megtalálható.

Utazás:

autóbusszal

Szállás:

A Plitvicei Tavak Varázslatos Világa .

Szállás információk:

A Plitvicei Nemzeti Park környékén

Szállás szolgáltatások:

1. nap: Budapest-Nagykanizsa-Karlovac-Plitvicei tavak
Indulás a reggeli órákban Budapestről, útközben rövid pihenőkkel. Kora délután megérkezünk a Plitvicei tavakhoz (horvátul: Plitvicka Jezera), amit 1949-ben nyilvánítottak Nemzeti Parkká és az UNESCO világörökség részét képezi. Plitvicét és a környékét Horvátország leghíresebb természeti értékeként és jelképeként tarjuk számon. A Nemzeti Parkot különlegessé teszi a kristálytiszta vizű tavak, vízesések, zúgók, csobogók, források, erdők káprázatos együttese. A legkisebb tavacska csak akkora, hogy szinte át lehet ugrani, a legnagyobb tavon pedig hajó jár. Túránk során megtekintjük Horvátország legnagyobb vízesését is, amely 78 m magasról zúdul alá és megismerkedünk a tórendszer gazdag faunájával és flórájával. A kirándulás alatt pallókon, vizes köveken visz át az utunk, ezért túracipő szükséges, javasolt esőkabát.
Szállás a Plitvicei Nemzeti Park közelében.
2. nap: Plitvice-Senj-Rijeka-Opatija-Zagrab-Nagykanizsa-Budapest
Reggeli után búcsút intünk a Plitvicei tavaknak és elindulunk a Kvarner öböl felé. Első megállónk Rijeka városa. Rijeka Horvátország legnagyobb kikötője, tengerparti kapuja. Az egykori soknemzetiségű város 100 évvel ezelőtt még Magyarországhoz tartozott és a Monarchia idején a legnagyobb tengeri kikötő város volt Fiume néven, ekkor élte egyik fénykorát. Séta az ókori alapítású belvárosban és a Korzón ahol megtekintjük a várostornyot és a körötte lévő barokk épületeket, majd tovább utazunk Opatija városába. Opatija a XIX. század végén az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legjelentősebb fürdővárosa volt Abbázia néven, abban az időben épültek az előkelő szállodái. A város varázsát a szép szállodákon és villákon kívül a pálmafás sétányok és hangulatos parkok adják. Ismerkedünk a várossal, és egy kis szabadidő után hazauta-zunk a Zágráb - Letenye - Nagykanizsa- Budapest útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Ellátás:

reggeli
félpanziós felár: 4.500 Ft/fő

Kedvezmény/felár:

Egyágyas felár: 9.900 Ft/fő

A csomagár tartalmazza:

utazást modern autóbusszal
a program szerinti szállást reggelivel
idegenvezetést végig a programok során
sztornóbiztosítást
A CSOMAGÁR NEM TARTALMAZZA:
a belépőt a Plitvicei Nemzeti parkba (kb.110 Kuna)
betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.