Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

LENGYEL KÖRUTAZÁS

Lengyelország / Lengyel Körutazás / Krakkó-Torun-Gdansk-Poznan

Krakkó - Torun - Gdansk - Poznan - Wroclaw - BUSZOS UTAZÁS - 2017. július 6-11. (6 nap / 5 éjszaka) Reggelivel

Utazás:

autóbusszal

Szállás:

Lengyel Körutazás .

Szállás információk:

3 csillagos szállodában, kétágyas szobákban

Szállás szolgáltatások:

1. nap: Budapest - Krakkó
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Rövid pihenőkkel, délután megérkezünk Európa egyik legszebb középkori városába, Krakkóba. A város felfedezését először a Wawel-el, a Székesegyházzal és a Királyi Palotával kezdjük. Ezután a belvárosban sétálva közelebbről is megismerkedünk Krakkó további nevezetességeivel, a piactérrel, a városházával, a Posztócsarnokkal és a Mária Templommal, majd szabad program. Este közösen elfoglaljuk szállodai szobáinkat.
2. nap: Krakkó - Częstochowa - Łódź
A korai reggelit követően Częstochowaba utazunk, ahol felkeressük a keresztények lengyelországi leglátogatottabb zarándokhelyét, a Jasna Gora-i kolostort. Itt megtekintjük Európa egyik legismertebb Szűz Mária ábrázolását, a czestochowai Fekete Madonna ikont. A kolostornak számos magyar vonatkozása van, nevét ugyanis a magyar Pálos Rendtől kapta 1382-ben. Szabadidő és kis pihenés után a "lengyel Manchester" városával ismerkedünk meg. Łódź a kultúra, a művészet, a szórakozás és a vásárlási lehetőségek fellegvára. Sétálunk a várost kettészelő Piotrkowska utcában, ami Európa leghosszabb bevásárló utcája, tele üzletekkel, éttermekkel és kávézókkal. Az esti órákban érkezünk szállásunkra.
3. nap: Łódź - Varsó - Torun
Reggelinket elfogyasztva a lengyel fővárosba utazunk. Varsó óvárosában, a régi piactéren, barátságos kávézók és éttermek színesítik a város képét, míg a környező utcák középkori hangulatot árasztanak. Sétánk során megtekintjük a Királyi Palotát és a Barbakánt is. A városnézés és egy rövid szabadidő után folytatjuk utunkat a Visztula parti középkori városba, Torunba. A városnak híres szülöttje is van, aki nem más, mint a csillagász Nikolausz Kopernikusz. Megtekintjük a város legjelentősebb látványosságait, mint például a Régi Városházát, a Szent János Székesegyházat, a Kopernikusz-házat, a városfalakat és városkaput. Az esti órákban elfoglaljuk szállásunkat.
4. nap: Torun - Gdansk - Poznań
Reggeli után a kikötőváros, Gdansk felfedezése vár ránk. A városnak különlegesen egyedi hangulata van, köszönhető ez az ideérkező külföldi kereskedők sokszínűségének. Építészetében sok kultúra együttes összemosódása fedezhető fel. Városnézésünk során láthatjuk az Óvárost, a Neptun szökőkutat, a Szent Mária templomot, az Arany kaput és a Hosszú utcát. Ezután a vásárváros, Poznań irányában haladunk tovább. Az óvárosban barangolva, a színes polgári házak övezte macskaköves utcákon ismerhetjük meg a mindig nyüzsgő város életritmusát. Megtekintjük a régi városházát, amelyet az egyik legszebb reneszánsz városházának tartanak és a régi piacteret. Sétánk és egy rövid pihenő után indulunk tovább a szállásra.
5. nap: Poznań - Wroclaw
Megreggelizünk, majd a 2016. évi Európa Kulturális Fővárosával, Wroclaw-val és nevezetességeivel ismerkedünk meg, melyet "Európa virágának" is neveznek, egyedi hangulatának köszönhetően. A város büszkélkedik utánozhatatlan építészetével, hangulatos parkjaival és utcáival, számtalan vendéglátó helyével. A piactéren áthaladva megtekintjük a városházát, majd a Szent Erzsébet templomot és a Tumski szigeten álló Keresztelő Szent János Székesegyházat. A délutáni órákban szabad programra lesz lehetőség, hogy mindenki egyénileg folytathassa a város felfedezését.
6. nap: Wroclaw - Budapest
Utolsó napunk délelőttjén, a reggelit követően még lesz egy kis szabadidőnk, hogy elköszönhessünk Lengyelországtól. A délelőtt folyamán indulunk haza, rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre várhatóan a késő esti órákban.

Ellátás:

reggelivel
Félpanziós felár: 22 300 Ft/fő

Kedvezmény/felár:

Klubtagsági kedvezmények:
1 000 Ft/fő bónusz, régi kék, oldtimer, ifjúsági tagsággal rendelkezők részére
1 500 Ft/fő standard, standard társtagság, oldtimer prémium, komfort tagsággal rendelkezők részére

Egyéb információk:

Minimum létszám: 40 fő.
Egyágyas felár: 22 700 Ft/ fő
Félpanziós felár: 22 300 Ft/fő

36-39 fő jelentkezése esetén a részvételi díj 95 500 Ft/fő, 30-35 fő esetén 105 500 Ft/fő.

A nyitva tartások függvényében a programokban illetve időpontjukban módosulások történhetnek.

A csomagár tartalmazza:

utazást modern autóbusszal, szállást 3 csillagos szállodákban reggelivel, csoportkísérést végig az út során, sztornó biztosítást
A CSOMAGÁR NEM TARTALMAZZA:
belépőjegyeket (kb. 200 PLN), BBP biztosítást.