Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
0 1 2 3 4 5 6 Eis 8

VARÁZSLATOS SALZKAMMERGUT

Ausztria / Varázslatos Salzkammergut / Salzkammergut Körutazás

Varázslatos Salzkammergut - BUSZOS UTAZÁS - 2018.04.28-2018.05.01. és 2018.08.17-2018.08.20.

Utazás:

autóbusszal

Szállás:

Varázslatos Salzkammergut .

Szállás információk:

szállás a programleírás szerint

Szállás szolgáltatások:

1 nap: Budapest - Bad Ischl - Gosau-tó- Annaberg im Lammertal

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Első megállónk Bad Ischl, ahol megtekintjük a Kaiservillát, Ferenc József egykori nyári rezidenciáját. Itt találkozott az osztrák császár, illetve magyar királyunk először feleségével, Sissivel. A villában korhűen megőrzött fogadószobákon és lakóhelyiségeken haladunk át, melyek számtalan vadásztrófeával, tükörrel és a császárné által készített fotókkal vannak díszítve. A villa bejárását követően annak kertjében gyönyörködhetünk majd, lehetőségünk lesz az óvárosban is tenni egy sétát és akár egy híres bad ischl-i islert is megízlelhetünk. A császári kaland után továbbutazunk a Gosau-tóhoz, ami a salzkammerguti tóvidék legvadregényesebb tava. Tiszta időben a Dachstein hegység közel 3000 méter magas csúcsának tükröződését csodálhatjuk meg a vízfelszínen, illetve a felejthetetlen látványhoz hozzájárul a Gosaukamm csipkés hegyláncának fenséges látványa. A tó körüli sétát követően indulunk Annaberg im Lammertal-ba, ahol elfoglaljuk szállodai szobáinkat.

2 nap: St. Gilgen - St. Wolfgang- Salzburg

Reggelit követően továbbutazunk a Wolfgangsee-hez, ahol a St. Wolfgang városnéző séta után áthajókázunk St. Gilgen városába. Ezt követően salzkammerguti utunkat Salzburg felfedezésével folytatjuk. Sétálunk a varázslatos barokk óvárosban, megtekintjük a Dómot, Mozart szülőházát, a Mirabell kastélyt és kertjét. Ezután szabadprogram keretein belül Salzburg várának megtekintésére nyílik lehetőség. A Mönchsberg szikláin tornyosuló Hohensalzburg várhoz siklón utazva juthatunk fel, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Szabadidőnkben megkóstolhatjuk a híres Mozart golyót, illetve a város legendás kávéházaiban ihatunk egy tradicionális salzburgi kávét. Az esti órákban indulunk vissza szállásunkra.

3 nap: Hallstatt - Obertraun - Golling

Reggeli után a barokk városkába Hallstattba utazunk. Az UNESCO Világörökség részeként számon tartott kisvárosban sétálva megcsodáljuk az utcákat, Ausztria legbájosabb főterét, a gótikus templomot, sőt a bátrabbak a Csontkápolnába is bemehetnek. Fakultatív lehetőségnek ajánljuk továbbá a város felett tornyosuló Salzberg hegyen, a világ legrégibb sóbányájának megtekintését. Hallstatti kalandjaink után az Obertraun falu mellől induló Dachstein-felvonó első állomásánál megtekintjük a híres jégbarlangot, melybe belépve a jég és a sziklák misztikus világában találjuk magunkat. Gollingban ellátogatunk a Schwarzbach folyó forrásánál található 72 méter magas, impozáns vízeséshez. Az esti órákban indulunk vissza Annaberg im Lammertalba.

4 nap: Gmunden-Budapest

Utolsó napunk délelőttjén a Traunsee partján fekvő, festői szépségű Gmunden városkába látogatunk. Rövid sétát teszünk az egykori híres üdülővárosban és a tóparti sétányon, ahol megcsodáljuk az Ort vízi kastélyt. Majd a világhírű gmundeni kerámia manufaktúra látogatásával fejeződik be programunk. A délutáni órákban indulunk vissza Budapestre. Érkezés várhatóan a késő esti órákban.

Ellátás:

reggeli
félpanziós felár: 12 500 Ft/fő

Kedvezmény/felár:

Klubtagsági kedvezmények:
1 000 Ft/fő bónusz, régi kék, oldtimer, ifjúsági tagsággal rendelkezők részére
1 500 Ft/fő standard, standard társtagság, oldtimer prémium, komfort tagsággal rendelkezők részére

Egyágyas felár:
11 500 Ft/ fő

A csomagár tartalmazza:

utazást komfortos autóbusszal, szállást 3 csillagos szállodában reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérőt végig az út során, sztornó biztosítást.
A CSOMAGÁR NEM TARTALMAZZA:
belépőjegyeket (kb. 80 EUR), betegség-, baleset-, poggyász biztosítást


Minimum létszám: 40 fő.
Az utazást 40 fő alatt is indítjuk, ekkor a részvételi díj:

36-39 fő jelentkezése esetén a részvételi díj 75 800 Ft/fő
30-35 fő esetén 79 800 Ft/fő.

A nyitva tartások függvényében a programokban illetve időpontjukban módosulások történhetnek.