Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
0 1 2 3 4 5 6 7

ERDÉLYI KÖRUTAZÁS

Erdély / Déva És Környéke / Csernakeresztúr

Erdélyi Körutazás - BUSZOS UTAZÁS - FÉLPANZIÓVAL - 2018.08.18-2018.08.23.(6 nap/5 éjszaka)

Utazás:

autóbusszal.

Szállás:

Erdélyi Körutazás .

Szállás információk:

Szállás: a falusi turizmus keretein belül, vendéglátó magyar családoknál illetve panziókban, a szállásokon általában két szobához tartozik egy fürdőszoba.


1. nap: Indulás Budapestről a kora reggeli órákban Szeged felé, határátlépés Nagylaknál. Első állomásunk Arad, ahol a szabadságszobornál koszorúzással a vértanúkra emlékezünk. Felkeressük Déva várát, majd továbbutazunk Vajdahunyadra, megtekintjük a Hunyadiak dicsőségét őrző, Erdély egyik legimpozánsabb várát. A várlátogatás után Csernakeresztúron elfoglaljuk szállásunkat, majd vacsora a vendéglátó családoknál.

2. nap: Reggeli után Erdély ősi, történelmi fővárosába, Gyulafehérvárra utazunk, mely az erdélyi érsekség székhelye. A városban található a 13. századi székesegyház, az érseki palota, az Apor-palota, a Batthyáneum, illetve az 1922-ben épült ortodox katedrális. Gyulafehérvár után Szászföld fővárosával, Nagyszebennel ismerkedünk, ahol a gótikus székesegyházhoz, a Huet térre és a Brukenthal Múzeumhoz látogatunk el, majd szabad program. Ezután a világörökség részét képező szász városba, Segesvárra érkezünk, itt megtekintjük Közép-Európa egyetlen napjainkig lakott középkori várát, majd Fehéregyházán Petőfire emlékezünk a Segesvári csata helyszínén. Vacsora és szállás Csernakeresztúron.

3. nap: A mai napon a Csíki-medence és a Gyimesek csodálatos világát fedezzük fel. Elsőként Csíkszeredán a Makovecz Imre által tervezett Milleniumi templomot tekintjük meg, majd továbbutazunk az egyik legnagyobb magyar katolikus búcsújáró helyre, Csiksomlyóra, ahol megnézzük a legismertebb magyar ferences kolostort és ferencrendi bazilikát is. Ezután folytatjuk utunkat a Gyimesekbe, a Fügés-tetőn keresztül és itt panorámaszünetre megállunk. Következő úti célunk a Gyimesi-szoros, ahol az ezeréves határ legkeletibb pontja, a Rákóczi vár maradványa, a Kontumáci kápolna és a katonai emlékhely vár ránk. Máréfalván faragott, festett, régi székelykapuk leggazdagabb gyűjteményében gyönyörködhetünk. Este vacsora és szállás Székelyudvarhely környékén.

4. nap: Gyergyószentmiklós egyik legértékesebb látnivalója az örménykatolikus templom, innen a Pongrác-tetőn keresztül a Kárpátok egyik leglélegzetelállítóbb szorosához, a Békás-szoroshoz utazunk, ahol átsétálva betekintünk a Kis Békás-szorosba is. Következő állomásunk az egyedülálló látványt nyújtó Gyilkos-tó, itt teszünk egy sétát a tó körül, illetve az időjárástól függően csónakázásra is van lehetőség, majd a Libán-tetőn keresztül folytatjuk utunkat a Görgényi-havasokon át a Zeteváraljai gáttóhoz, innen rövid fotószünet után Székelyudvarhelyre indulunk, ahol városnézést követően elfoglaljuk szállásunkat.

5. nap: Szejkefürdőn megtekintjük a legnagyobb székelynek mondott Orbán Balázs sírját, majd Korondra utazunk, ahol a helyi árusoknál megcsodálhatjuk a fazekas- és egyéb népi mesterségek remekműveit és vásárlásra is lesz lehetőség. Ezután Szovátára megyünk a híres és közkedvelt üdülőhelyre, teszünk egy sétát a Medve-tónál és megnézzük a sósziklát is. A napot a Bólyaiak városában Marosvásárhelyen zárjuk, a városnézés során megtekintjük a Teleki Sámuel által alapított Teleki Tékát, mely Erdély egyik legrégebbi világi magánkönyvtára. A Kultúrpalota Marosvásárhely főterén álló meghatározó épület, a magyaros szecesszió Lechner Ödön által elindított építészeti mozgalom egyik jelentős példája. Szállás Kolozsvár mellett.

6. nap: Magyargyerőmonostoron és Magyarvalkón kalotaszegi templomokkal ismerkedünk, majd buszos városnézés során Szent László városát, Nagyváradot tekintjük meg, melynek két legszebb látnivalója a Szent László székesegyház és a kincstár. Búcsúzunk Nagyváradtól, búcsúzunk Erdélytől, hazautazás rövid pihenőkkel, Budapestre érkezés a késő esti órákban.

Ellátás:

félpanzió.

Kedvezmény/felár:

Egyágyas felár: 9 900 Ft/fő

A csomagár tartalmazza:

utazást modern autóbusszal, a program szerinti szállást félpanzióval, utaskísérőt végig az utazás során, helyi idegenvezetőt, sztornóbiztosítást.
A CSOMAGÁR NEM TARTALMAZZA: a belépők, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Minimum létszám: 40 fő.

Az utazást 35 fő esetén is indítjuk, akkor a részvételi díj:
35-39 fő jelentkezése esetén 89 900 Ft/fő

A nyitva tartások függvényében a programokban illetve időpontjukban módosulások történhetnek.