Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
1 2 3 4 5 6

KIRÁNDULÁS MÁRAMAROSBAN

Erdély / Koltó

KIRÁNDULÁS MÁRAMAROSBAN, Fába faragott fohászok - BUSZOS UTAZÁS -2018.10.20-2018.10.23. / 4 nap 3 éjszaka

Utazás:

autóbusszal.

Szállás:

Kirándulás Máramarosban .

Szállás információk:

a falusi turizmus keretein belül, vendéglátó magyar családoknál illetve 3 csillagos szállodában vagy panziókban; a magánszállásokon általában két szobához tartozik egy fürdőszoba.

Ellátás:

félpanzió.

Kedvezmény/felár:

Egyágyas felár: 9 900 Ft/fő

Egyéb információk:

1. nap: Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, határátkelés Csengersimán. Első állomásunk Szatmárnémeti, Kölcsey városa. A városnézés során megtekintjük a város főterét, a Pannónia szállót, mely a Partium egyik legszebb szecessziós stílusú épülete, a Tűzoltó- tornyot, az 1902-ben épült szatmárnémeti Északi Színházat. Felkeressük a Vécsey-palotát, a város egyik legrégebbi épületét, amelyben 1711. április 30-án megkötötték a szatmári békét. Végül bemegyünk a barokk stílusú Római Katolikus Székesegyházba, melyet 1768-ban kezdtek építeni. Ezután Nagybányára látogatunk, ahol a Képzőművészeti Múzeumot, valamint a régi főteret és környékét nézzük meg, majd továbbutazunk Koltóra, ahol a Petőfi emlékeket keressük fel a Teleki-kastélyban és a kastélykertben. Szállás Koltón, magánházaknál.

2. nap: Nagybányán megtekintjük Európa egyik legjelentősebb ásványgyűjteményét az Ásványtani Múzeumban, majd a Mára völgyén át, mely a népművészet élő múzeuma, Desze falucskába utazunk, ahol a világörökség részét képező máramarosi fatemplomot nézzük meg. Ezután a gyönyörű Tisza-parti várossal, Máramarosszigettel ismerkedünk, mely egykor Magyarország faiparának és sóiparának központja volt. Megtekintjük a Leövey Klára emlékoszlopot, a "püspökök és miniszterek börtönét, valamint Hollósy Simon szülőházát. Továbbutazunk a máramarosi fatemplomok vidékére, az Iza-völgyébe, majd felkeressük Barcánfalva kolostorkomplexumát, melynek 62 méter magas tornya ma a második legmagasabb fatorony egész Európában. Szállás Borsán vagy Izaszacsalon három csillagos szállodában vagy panzióban.

3. nap: A Visó-völgyén keresztül, Felsővisó érintésével, a Wasser-patak völgyén indulunk felfelé a máramarosi kisvonattal, a mokanyicával. Felfedezzük a Máramarosi-Havasok egyik legfestőibb vidékét (5-6 órás program). Ezután Jódon megnézzük a világörökség részét képező egyik legrégebbi máramarosi fatemplomot. Szállás Borsán vagy Izaszacsalon három csillagos szállodában vagy panzióban.

4 nap: A Borsafüredről induló libegővel felmegyünk a Stiol csúcshoz 1380 méter magasra, majd innen elsétálunk a 80 méteres Lóhavasi-vízeséshez, ahonnan gyalog folytatjuk utunkat lefelé a csúcsról. A túra kényelmes tempóban kb. 3 órás, bárki számára teljesíthető. A túra után egy különleges temetőben teszünk látogatást Szaploncán, a világhírű úgynevezett vidám temetőben, ahol az elhunytakról tréfás sírfeliratokkal és történetekkel emlékeztek meg. Ezután a Huta-hágón át, mely az Avas- és Kőhát-hegység közötti átjáró, Avasfelsőfalu felé visz utunk, melyet a lakatlan márványházak falujának is neveznek, szokatlan látványt nyújtanak az egyszerű parasztházak szomszédságában épülő luxus lakóházak és a lovas szekerek mellett parkoló luxusautók. Utunk lassan a végére ér, indulunk Budapest felé, határátkelés Csengersimán, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A csomagár tartalmazza:

utazást modern autóbusszal, a program szerinti szállást félpanzióval, utaskísérőt végig az utazás során, helyi idegenvezetőt, sztornó biztosítást.

A CSOMAGÁR NEM TARTALMAZZA: a belépők, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Minimum létszám: 40 fő.
Az utazást 35 fő esetén is indítjuk, 35-39 fő esetén a részvételi díj 68 900 Ft/fő.

A nyitva tartások függvényében a programokban illetve időpontjukban módosulások történhetnek.