Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
Dél-Afrika Jóreménység-Foka Fokváros Óceánpart Lagúnák Borgazdaság Sun City Barlangok Elefánt

Kalandozások a Szivárvány Nemzet országában

Dél-Afrikai Köztársaság / Dél-Afrikai Körutazás / Dél-Afrikai Körutazás

Dél-afrikai körutazás 2009. november 14-27.

Régió/Környék:

Fokváros-Oudtshoorn-Knysna-Wilderness-Johannesburg-Pretoria-Sun City

Az ország a múlt emlékeinek varázslatos tárháza: itt, a szavannákon élt a mai ember őse abban a növény- és állatvilágban, ami napjainkig alig változott; itt, Fokföldön kötöttek ki a XV. században az európai felfedezők, akik az Indiába vezető utat keresték; itt, ezen a földön vívták a fehér telepesek élet-halál harcukat a fekete őslakossággal, majd a britekkel a búr háborúkban; itt, ennek a földnek a mélyén bukkantak rá a mesés gazdagságot rejtő gyémánt és arany lelőhelyekre; itt, ebben az országban jött létre a teljes faji megkülönböztetést hirdető és gyakorló apartheid rendszer; és végül itt, ugyanebben az országban ment végbe az ámuló emberiség szeme láttára a csoda: a világ leghíresebb politikai foglyának, Nelson Mandelának a szabadon bocsátásával 1989-ben kezdődő békés átmenet egy demokratikus, minden polgára számára szabad államba.

S mi minden szépséget talál e földön az, akit nem a történelem emlékei, hanem a természet csodái vonzanak! A Tábla-hegy tetejéről nyíló pazar kilátás; a Jóreménység-fokát ostromló vad hullámok; Fokföld szelíd, szőlőskertekkel borított lankái; a fynbos, a növényvilágban a dinoszauruszoknak megfelelő korú virágok szőnyegeit a lábunk elé terítő mezők; az Atlanti és az Indiai-óceán vadregényes partvidéke és biztonságos öblei, ahol a hatalmas déli bálnák világra hozzák kicsinyeiket; a szavannák gyors antilopjai és lusta vízilovai, vérengző oroszlánjai és szelíd zsiráfjai mind-mind szívet gyönyörködtető, sokszor lélegzetelállító látvánnyal örvendeztetik meg hódolóikat.

Az út során bejárjuk Dél-Afrika legcsodálatosabb vidékeit. Lehetőségünk van megismerni az ország történelmét a kezdetektől napjainkig, valamint a különleges programoknak és helyszíneknek köszönhetően beleláthatunk a dél-afrikai lakosság életébe, mindennapjaiba.

Utazás:

Budapestről Fokvárosba repülővel utazunk, egy átszállással, hazafelé Johannesburgból, szintén egy átszállással.
Az út előtt megkeressük a legkedvezőbb árú repülőjegyet, akkor fog kiderülni, hogy hol szállunk át. Ha Bécsből taláunk olcsó közvetlen járatot, akkor onnan fogunk indulni.

Egy alkalommal repülünk az országon belül (George-ból Johannesburgba), itt egy dél-afrikai belső járaton fogunk utazni. Ez egy kb. 1 órás repülőutat jelent.

Afrikában mindenhová légkondicionált, jó minőségű kisbusszal (nagyobb csoport esetén turistabusszal) utazunk.

Szállás:

3 És 4 Csillagos Szállodai Elhelyezéssel .

Szállás információk:

a szállások a program szerint, 3 és 4 csillagos szállodák zu/WC-s szobáiban lesznek. A szállodák központi fekvésűek.

Irodánk fenntartja a jogot a megjelölt szállások kategórián belüli változtatására.

Ellátás:

büféreggeli a szállodákban, illetve ebéd a 7. napon a kiránduláson.

Kedvezmény/felár:

Egyágyas felár: 129 000 Ft

Egyéb információk:

1. nap INDULÁS BUDAPESTRŐL

Utazás euróőai átszállással Fokvárosba. Éjszaka a repülőn.
________________________________________

2. nap ÉRKEZÉS FOKVÁROSBA

Fokvárosba érkezünk, majd transzfer a hotelbe. A nap további részét mindenki kedve szerint pihenéssel, a környék felfedezésével töltheti. Estefelé érdemes ellátogatni a hangulatos Victoria & Alfred Waterfrontra, Fokváros óceánparti bevásárló- és szórakozónegyedébe. (Taxival a szállodától pár perc)
Szállás: Protea Hotel Sea Point - Fokváros
________________________________________

3. nap VÁROSNÉZÉS FOKVÁROSBAN

Reggeli után az egész nap rendelkezésünkre áll, hogy felfedezzük a várost. Időjárási viszonyoktól függően először kirándulás teszünk az 1067 méter magas Tábla-hegy tetejére. A nyitott felvonókabinból lélegzetelállító kilátás nyílik a környékre. Ezután leereszkedünk a felhők közül, és belevetjük magunkat a város forgatagába. Ellátogatunk a szűk kis utcáiról és élénk színűre festett apró házairól híres Maláj-negyedbe, majd felkeressük a "diplomáciai negyedet", ahol többek között megnézzük a Dél-Afrikai Parlament épületét, és a Nemzeti Múzeum kiállításait. A program méltó lezárásaként pedig megtekintjük a Jóreménység Kastélyát. Innentől szabadprogram, amit szintén érdemes a V & A Waterfronton eltölteni, ahol a jobbnál-jobb éttermeken és üzleteken kívül a színes és izgalmas folklór piacot és az Indiai és Atlanti óceánok élővilágát bemutató "Két Óceán Akváriumot" is érdemes felkeresni.
Szállás: Protea Hotel Sea Point - Fokváros
________________________________________

4. nap EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS A JÓREMÉNYSÉG-FOKA FÉLSZIGETEN

Reggeli után elindulunk dél felé, a félsziget nyugati oldalán, érintve Fokváros gazdag és fényűző lakónegyedeit, a fehér homokos strandjairól híres Cliftont, Camps Bayt és Llandudnot. Útközben megállva, egy kis öbölből kihajózunk az óceánra, a több száz fóka és kormorán lakóhelyéül szolgáló Duiker-szigetre. A "fókalest" követően folytatjuk utunkat dél felé. A Jóreménység-fokát elérve fantasztikus látványt nyújt a két óceán találkozása. Ezután indulunk vissza a félsziget keleti oldalán, ahol először a haditengerészet egyik fő állomáshelyén, Simon's Townban pihenünk (itt vannak a környék legjobb éttermei!), majd meglátogatjuk a "Jackass" afrikai pingvin kolóniát, amely Simons Town mellett telepedett le néhány évtizeddel ezelőtt. A túra utolsó állomása a Kirstenbosch Botanikus Kert, ahol megismerkedhetünk Fokföld egyedülálló növényvilágával. Miután kigyönyörködtük magunkat a virágok színpompás kavalkádjában, célba vesszük szállodánkat, és a nap hátralévő része a jól megérdemelt pihenésé.
Szállás: Protea Hotel Sea Point - Fokváros
________________________________________

5. nap FOKFÖLDI SZŐLŐÜLTETVÉNYEI - BORKÓSTOLÁSSAL!

Reggeli után elindulunk észak felé, Fokföld szőlőtermő paradicsomába. Első utunk a Paarl mellett épült modern, monumentális "Afrikaans Nyelv" szoborcsoporthoz vezet, mely az afrikaans nyelv kialakulásának és sokszínűségének állít emléket, majd megállunk a Victor Vester ma is működő börtönnél, ahol Nelson Mandela töltötte raboskodásának egy részét. Innen továbbutazunk a Franshoek-völgybe, ahol megnézzük a szőlőtermesztést és a borkultúrát meghonosító francia hugenották emlékművét. Ezután következik a nap fénypontja: borkóstolás egy helyi ültetvényen! A vidéken mind a fehér, mind a kék szőlő termesztésének nagy hagyományai vannak, így kedvünkre válogathatunk a jobbnál jobb évjáratok között. Délután ellátogatunk Stellenboschba, Fokföld tradícionális egyetemi városába, ahol megcsodálhatjuk a fokföldi holland telepesek építészetének remekeit. A városban lehetőség van kipróbálni a helyi konyha jellegzetes ízeit. A délutáni órákban elindulunk vissza Fokvárosba.
Szállás: Protea Hotel Sea Point - Fokváros
________________________________________

6. nap UTAZÁS A "KERTI ÚTVONALON" FOKVÁROSBÓL OUDTSHOORN FELÉ

Korai reggeli után elindulunk a legendás 62-es úton stucctenyésztés "fővárosa", Oudtshoorn felé. Útközben megállunk egy valódi strucc-farmon, ahol megismerkedünk a tenyésztés és nevelés fázisaival, valamint lehetőség lesz kipróbálni a strucclovaglást is! A strucc nem tud ugyan repülni, de futni annál jobban, "végsebessége" elérheti a 65 km/órát is. Utunkat folytatva a délután folyamán ellátogatunk a világ egyik természeti csodájához, a fantasztikus cseppkőképződményeinek köszönhetően méltán világhíres Cango Barlanghoz. A barlangrendszer különféleképpen megvilágított termeinek látványa életre szóló élmény.
Szállás: Oudtshoorn Hotel & Spa - Oudtshoorn
________________________________________

7. nap KNYSNA ÉS A LAGÚNAVILÁG - IZGALMAS ÖKO-TÚRA A "VADONBAN"

Reggeli után folytatjuk utunkat az Outeniqua-hegységen keresztül az Indiai-óceán partja felé. Uticélunk Knysna, a lagúnák városa. A festői kisvárosban töltött rövid szabadidőt követően hajóra szállunk, ami átvisz minket túránk helyszínére, a Featherbed Öko Parkba. Bőséges ebédet követően bebarangoljuk a 150 hektáron elterülő természetvédelmi területet. Túránk során megismerkedhetünk a helyi növény- és állatvilággal, valamint testközelből tapasztalhatjuk meg az óceán hatalmas hullámainak lenyűgöző erejét. A kirándulás után buszunkkal Wildernessbe, az óceánparti üdülőparadicsomba utazunk, ahol két éjszakát töltünk.
Szállás: Wilderness Beach Hotel - Wilderness
________________________________________

8. nap ÓCEÁNPARTI VAKÁCIÓ

Ez a nap a pihenésé - a nap és az óceán szerelmeseinek az egész nap rendelkezésükre áll, hogy hódoljanak szenvedélyüknek.
Fakultatív program: - Knysna és környéke
Aki előző nap kedvet kapott, hogy jobban megismerje Knysnát és a környező látnivalókat, az egy kiadós reggei után felfedezheti az Indiai-óceán partvidékének titkait. Első utunk a Plettenberg-öbölbe vezet, amit a portugál felfedezők nem véletlenül neveztek "Bahia Formosa"-nak, azaz Csodálatos Öbölnek. A terület ad otthont a ritka, knysnai erdei elefántnak, akinek a láp és a lagúnák, a hatalmas fák és a különleges ökoszisztéma biztosítja a nyugalmat és védelmet. Az öböl elég nagy ahhoz, hogy a bálnák itt hozzák világra és óvják kicsinyeiket. Utunk során látogatást teszünk Monkeyland-ben, a világ első majomrezervátumában, ahol a kis emlősök szabadon élnek a sűrű lombkoronák védelmében. A szafari után Keurboom folyó torkolata felé vesszük utunkat, a Keurboom Folyó Nemzeti Parkban pedig öko-csónaktúrát teszünk a folyón. A hajón elfogyasztott ebéd után visszatérünk Wildernessbe, ahol a nap további része a pihenésre szolgál.
Szállás: Wilderness Beach Hotel - Wilderness
________________________________________

9. nap UTAZÁS JOHANNESBURGBA

A reggelit befejezve George-ba utazunk, ahonnan egy belföldi járattal Johannesburgba repülünk. Érkezés után irány a szálloda, mely Sandtonban, Jo's burg nyüzsgő és divatos városrészében található.A nap további részében szabadprogram.
Szállás: Courtyard Hotel Sandton City - Sandton
________________________________________

10. nap JOHANNESBURGBÓL PRETORIÁN ÁT SUN CITYBE

A reggelit követően elindulunk Dél-Afrika fővárosába, Pretoriába. A város napjainkban színes keveréke az ultramodern építészetnek és a régi időkből megmaradt, tradícionális világnak. Színpompás jacaranda fák százai kísérik utunkat a városnézés közben. Többek között megtekintjük a Union Buildings-t, a Templom teret, a Voortrekker emlékművet, a diplomáciai negyedet és az egyetemvárost is.
Pretoriából északra indulunk. Egy rég kialudt vulkán kráterében épült föl az az egyedülálló mesevilág, amit Sun Citynek hívnak. A hatalmas golfpályákkal körülvett városban négy luxushotel, kaszinók, szórakozócentrumok várják a vendégeket. Az "Elveszett Város" névre keresztelt hotelkomplexum egyedülálló a világon.
Szállás: Cabanas - Sun City
________________________________________

11. nap REGGELI VADLES UTÁN UTAZÁS JOHANNESBURGBA

Kora hajnali ébredést követően igazi afrikai szafarira indulunk a Sun City mellett található, (maláriaveszély-mentes!) Pilanesberg Nemzei Parkba. A park otthont ad az 5 nagyvadnak. Az Afrikában csak "Big 5"-ként emlegetett állatok az elefánt, orrszarvú, afrikai bivaly, leopárd és természetesen az állatok királya, az oroszlán. Kis szerencsével a zsiráfok, vizilovak, antilop és gazellacsordák mellett a nagyvadak megfigyelésére is lehetőségünk lesz. Terepjárónkról elénk tárul a szavanna hamisíthatatlan afrikai hangulata. A 3 órás vadles után szállodánkban elfogyasztjuk a jól megérdemelt reggelit, majd visszaindulunk Johannesburgba. A délután további részében szabadprogram.
Szállás: Courtyard Hotel Sandton City - Sandton
________________________________________

12. nap EGÉSZ NAPOS PROGRAM GOLD REEF CITYBEN ÉS SOWETO-BAN

Reggeli után a délelőttöt egy már nem működő aranybánya felett kialakított szórakoztató parkban, Gold Reef Cityben töltjük. Megelevenedik előttünk az 1900-as évek aranyláz-időszaka, a parkban lehetőségünk van lemenni a bányába, és a valódi járatokon keresztül arany-teléreket látni. A felszínen vidámpark, étteremek és folklór show kínál kellemes kikapcsolódást. Délután nekivágunk utunk legellentmondásosabb túrájának? egy olyan világba nyerünk bepillantást, melyről az európai emberben csak ködös képek élenk. SOWETO (South-Western Township) Dél-Afrika legnagyobb városa, kizárólag feketék lakják. A város tele van meglepetéssel. A legszegényebbek lakta bádogviskóktól a fényűző palotákig mindenre találunk példát. Az apartheid borzalmait a fekete lakosság szemszögéből bemutató modern múzeumban érthetjük meg igazán Dél-Afrika 21. századi valóságát.
Szállás: Courtyard Hotel Sandton City - Sandton
________________________________________

13. nap BÚCSÚ AFRIKÁTÓL

Reggeli után szabadprogram a városban, utolsó lehetőség az ajándékok beszerzésére az otthoniaknak. A délutáni órákban transzfer a reptérre, majd hazautazás európai átszállással Magyarországra.
(akik jelentkeznek a szafarira, utazás a Kruger Parkba)
________________________________________

14. nap ÉRKEZÉS BUDAPESTRE A REGGELI ÓRÁKBAN

A csomagár tartalmazza:

A részvételi díj tartalmazza:

- Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
- Utazást Afrikában modern, légkondicionált autóbusszal
- Minden reggel bőséges büféreggelit a szállodákban
- Ebédet a 7. napon
- Magyar nyelvű csoportkísérőt végig az út során
- A programoknál helyi idegenvezetőt
- A programot, a benne szereplő belépőjegyek árával együtt

A részvételi díj nem tartalmazza:

- Repülőjegyek és az illeték árát (kb. 280 000 Ft)
- Programon kívüli étkezéseket
- A Tábla-hegyre a felvonójegy árát (145 ZAR - kb 3 200 Ft)
- Fakultatív program + ebéd árát a 8. napon (8 000 Ft/fő)
- Betegség, baleset-és poggyászbiztosítást

A részvételi díj minimum 10 fő jelentkezése esetén érvényes.