Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
Hosszú Hétvége Porec Vrsar Rovinj Opatija Pula Villa Orsera

Hosszú hétvége az Isztrián

Horvátország / Isztria / Hosszú Hétvége Az Isztrián

Kultúrális körutazás busszal, 2009. június 4-7.

Régió/Környék:

Az Isztriai-félsziget az Adriai tenger északi részén, a Trieszti- és Kvarner-öböl között található. Három folyó, a Dragonja, Raąa, és Mirna folyik keresztül rajta. A félsziget Horvátország egyik legközelebb eső nyaralóhelye hazánkhoz viszonyítva. Vrsar, Poreč vagy Pula strandjai és Rovinj városa igen népszerű a magyar turisták körében.
Vrsar az Isztria egyik gyöngyszeme, eredeti olasz halászfalu keskeny utcákkal, faragott kőházakkal, ugyanakkor a 21. század igényeit kielégítő infrastruktúrával és mindenekelőtt kristálytiszta tengervízzel.
Medulin régen halászfaluként volt ismert, ma már egy modern turisztikai paradicsom. Az isztriai turizmus egyik fő motorja.
Pula Isztria legnagyobb városa; amfiteátruma, római kori emlékei mellett pezsgő kulturális és éjszakai élete, szép tengerpartja miatt kedvelt üdülőhely.

Utazás:

légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Szállás:

Szállás Vrsarban .

Szállás információk:

SZÁLLÁS VRSARBAN, a Villa Orserában, illetve a környező apartmanházakban.

Villa Orsera: Vrsarban, a Poreč melletti csodálatos kisvárosban található szép, igényes apartmanház, csodálatos körpanorámával az öbölre. A tengerpart mindössze 100 méter! A környéken jobbnál jobb éttermek várják az itt nyaralókat, a ház közvetlen közelében pedig pékség és közért is található. A ház tulajdonosa egy magyar hölgy, aki már évek óta él az isztriai kisvárosban.

Elhelyezés: 2-5 fős, zu/WC-s apartmanokban, melyek többsége a tengerre néz. Mindegyikben felszerelt konyha, hűtő, mikró, TV, ventillátor található.

Ellátás:

reggeli

Kedvezmény/felár:

Egyágyas felár: 9 000 Ft

Egyéb információk:

PROGRAM:

1. nap
Utazás Budapestről rövid megállókkal Horvátországba. Érkezés délután Vrsarba. A szállás elfoglalása után séta a kivilágított óvárosban.

2. nap
Reggeli után egész napos Isztria-túra. Városnézés Rovinjban, Pulában, majd délután séta a Monarchia városában, Opatijában.

3. nap
Reggeli után panoráma hajókázás a Limski-fjordon. A fjord 9 km hosszú és 600 méter széles, meredek falait mészkőbarlangok lyuggatják át, melyekben időről-időre, már a neolitikum óta éltek emberek. Délután városnézés Porečben, majd visszatérés a szállásra.

4. nap
Reggelit követően hazaindulás Szlovénián keresztül Magyarországra. Útközben a Postojnai Cseppkőbarlang megtekintése, mely Európa egyik legszebb természeti csodája. Érkezés Budapestre az esti órákban.

A csomagár tartalmazza:

A részvételi díj tartalmazza
- utazást modern, komfortos autóbusszal
- 3 éjszaka szállás Vrsarban, a Villa Orsera apartmanházban
- reggelit
- a programban szereplő városnézéseket helyi vezetővel
- magyar nyelvű csoportkísérőt végig az út során.

A részvételi díj nem tartalmazza
- a hajókirándulás árát (kb. 15 ?)
- belépőjegyet a Postojnai cseppkőbarlangba (17 ?)
- betegség, baleset- és poggyászbiztosítást

Az út minimum 25 fő jelentkezése esetén indul.