Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
Hosszú Hétvége Porec Vrsar Rovinj Opatija Pula Villa Orsera

Hosszú hétvége az Isztrián

Horvátország / Isztria / Hosszú Hétvége Az Isztrián

Kultúrális körutazás busszal, 2009. június 4-7.

Régió/Környék:

Az Isztriai-félsziget a horvát tengerpart legészakibb része, mediterrán növényzete és klímája, valamint közelsége miatt közkedvelt a magyar utazók körében. Üdülővárosainak olaszos hangulata a gazdag történelmi múltat idézi óvárosainak szűk utcáival, jellegzetes házaival. Umag a félsziget Magyarországhoz legközelebb eső egyik legrégebbi települése, ahol már érződik a több évszázados olasz hatás, óvárosában velencei stílusú harangtorony fehérlik. Poreč a magyarok által talán leglátogatottabb isztriai város, amely az egyik legnagyobb horvát üdülőváros és idegenforgalmi központ. Óvárosa egy tengerbenyúló félsziget dombján helyezkedik el, a félsziget két oldalán találhatók a település kristálytiszta vizű, aprókavicsos strandjai. Vrsar a csendes kisváros, kicsiny kikötője mellett hotelek szegélyezik a vízpartot, ahonnan kanyargós sikátorok vezetnek az óváros templomához és harangtornyához. Rovinj az isztriai félsziget legszebb parti fürdővárosa és egyben kitűnő kiindulópontja a környék megismeréséhez azoknak, akik az aktív pihenést kedvelik. Pula az Isztria egyetlen nagyvárosa, a félsziget déli részén található. Hajókikötőjével, régi történelmi emlékei (amfiteátrum, római kori emlékek, Régészeti múzeum) mellett pezsgő kulturális és éjszakai élete, szép tengerpartja miatt kedvelt üdülőhely.

Utazás:

légkondicionált, komfortos autóbusszal.

Szállás:

Szállás Vrsarban .

Szállás információk:

SZÁLLÁS VRSARBAN, a Villa Orserában, illetve a környező apartmanházakban.

Villa Orsera: Vrsarban, a Poreč melletti csodálatos kisvárosban található szép, igényes apartmanház, csodálatos körpanorámával az öbölre. A tengerpart mindössze 100 méter! A környéken jobbnál jobb éttermek várják az itt nyaralókat, a ház közvetlen közelében pedig pékség és közért is található. A ház tulajdonosa egy magyar hölgy, aki már évek óta él az isztriai kisvárosban.

Elhelyezés: 2-5 fős, zu/WC-s apartmanokban, melyek többsége a tengerre néz. Mindegyikben felszerelt konyha, hűtő, mikró, TV, ventillátor található.

Ellátás:

reggeli

Kedvezmény/felár:

Egyágyas felár: 9 000 Ft

Egyéb információk:

PROGRAM:

1. nap
Utazás Budapestről rövid megállókkal Horvátországba. Érkezés délután Vrsarba. A szállás elfoglalása után séta a kivilágított óvárosban.

2. nap
Reggeli után egész napos Isztria-túra. Városnézés Rovinjban, Pulában, majd délután séta a Monarchia városában, Opatijában.

3. nap
Reggeli után panoráma hajókázás a Limski-fjordon. A fjord 9 km hosszú és 600 méter széles, meredek falait mészkőbarlangok lyuggatják át, melyekben időről-időre, már a neolitikum óta éltek emberek. Délután városnézés Porečben, majd visszatérés a szállásra.

4. nap
Reggelit követően hazaindulás Szlovénián keresztül Magyarországra. Útközben a Postojnai Cseppkőbarlang megtekintése, mely Európa egyik legszebb természeti csodája. Érkezés Budapestre az esti órákban.

A csomagár tartalmazza:

A részvételi díj tartalmazza
- utazást modern, komfortos autóbusszal
- 3 éjszaka szállás Vrsarban, a Villa Orsera apartmanházban
- reggelit
- a programban szereplő városnézéseket helyi vezetővel
- magyar nyelvű csoportkísérőt végig az út során.

A részvételi díj nem tartalmazza
- a hajókirándulás árát (kb. 15 ?)
- belépőjegyet a Postojnai cseppkőbarlangba (17 ?)
- betegség, baleset- és poggyászbiztosítást

Az út minimum 25 fő jelentkezése esetén indul.