Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
Transz Himalája Túra 1 Transz Himalája Ladakh Dharamsala Manali Manali 2 Thiksey Monastery Buddha Leh Ladakh Mahabodi Eco Resort Leh Ladakh Éeh Ladakh Feeling Mahabodi Eco Resort Leh Ladakh Leh Ladakh Sátor Indus Valley Taj Mahal Agra Búcsú Indiától

Transz-Himalája túra Észak-Indiában

India / Észak-India / Ég És Föld Határán

Transz-Himalája túra Észak-Indiában (Delhi-Manali-Ladakh-Agra) 2009. augusztus 30 - szeptember 14.

Régió/Környék:

Delhi, Agra és Dzsaipur a térképen egy háromszöget formáznak: ebből ered az Arany Háromszög elnevezés. A vörös homokkő paloták, az elképesztő nyüzsgés, a riksák, a ringó járású bájos elefántok, a pompás gasztronómia, a gazdag történelem miatt örökre szívünkbe zárjuk ezt a hatalmas országot.

Utazás:

Budapestről Indiába repülővel utazunk, egy átszállással.
Az út előtt megkeressük a legkedvezőbb árú repülőjegyet, akkor fog kiderülni, hogy hol szállunk át. Ha Bécsből taláunk olcsó közvetlen járatot, akkor onnan fogunk indulni.

Indiában mindenhová terepjárókkal utazunk. Delhiben és az agrai kiránduláson légkondicionáltak az autók, a Himalájai régióban nem, mert a nagy magasságokban nem lehet ilyen autókat használni.

Szállás:

Szállodai És Összkomfortos Sátras Elhelyezéssel .

Szállás információk:

A szállások a program szerint, 3 és 4 csillagos, európai normáknak minden tekintetben megfelelő szállodákban lesznek.
Ladakhban egy nagyon különleges Ökoturisztikai Parkban, nagy, összkomfortos sátrakban alszunk majd. A helynek egyedülálló hangulata van. Viszont ha valaki mégsem szeretne itt aludni, Leh városában, 4 csillagos szállodában biztosítunk neki helyet.

Irodánk fenntartja a jogot a megjelölt szállások kategórián belüli változtatására.

Ellátás:

teljes ellátás, kivétel Delhiben, ott csak reggeli.

Kedvezmény/felár:

Egyágyas felár: 120 000 Ft

Egyéb információk:

1. nap INDULÁS BUDAPESTRŐL

Utazás Delhibe. Éjszaka a repülőn.
________________________________________

2. nap ÉRKEZÉS DELHIBE

Érkezés Delhibe, az Indira Gandhi Nemzetközi Reptérre, transzfer a szállodába.
Szállás: Parkland Hotel - Delhi
________________________________________

3. nap DELHI - CHANDIGARH - DHARAMSALA (1 400 m) 252 km / 8 óra

Korai reggeli után transzfer a pályaudvarra. A Shatabdi Express vonattal utazunk Delhiből Chandigarhba (kb.3 órás út), majd autóval folytatjuk utunkat Dharamsalába. Az út Punjab tartományon keresztül halad, autópályán és hegyi utakon, hangulatos falvakon autózunk keresztül. Útközben találkozhatunk a szabadban élő majomfalkákkal, autópályán barangoló tehéncsordával, és sok európai ember számára érdekes dologgal. Dharamsalába, a lenyűgöző fekvésű hegyi településre a késő esti órákban érkezünk.
Szállás: Asia Health Resort - Dharamsala
________________________________________

4. nap DHARAMSALA ÉS MACLEODGANJ - A DALAI LÁMA OTTHONA

Reggelit követően elindulunk Dharamsala felfedezésére. Dharamsalában és környékén ma több ezer tibeti menekült él. Emiatt is érezhetjük azt, hogy inkább Tibetben járunk, mint Indiában. MacLeodGanj (Dharamsala óvárosi része) utcáit tibeti szerzetesek bordó köpenye színesíti. Ez a városrész ad otthont a számüzetésben működő tibeti kormánynak és Őszentségének, a Dalai Lámának is. Elsőként a Tibeti Múzeumot nézzük meg, amely a tibeti nép történelmét mutatja be fotókon, videókon keresztül. Délután látogatást teszünk a Norbulingha Institute-ba, amely a tibeti kultúra megőrzésére Őszentsége által létrehozott intézet. A japán kerttel körülvett, imazászlókkal díszített épületekben kis műhelyek működnek, ahol megnézhetjük hogyan készítik kézzel a különböző kegytárgyakat, thangka-festményeket, Buddha-szobrokat, szőtteseket. A nap folyamán megnézzük Őszentsége templomát és rezidenciáját is. Rövid szabadidőt követően visszatérünk szállásunkra.
Szállás: Asia Health Resort - Dharamsala
________________________________________

5. nap DHARAMSALA - PALAMPUR 65 km / kb 2 óra

Reggeli után folytatjuk utunkat észak felé, Palampurba. Palampur és környéke teaültetvényeiről és csodálatos természeti szépségéről híres. Útközben látogatást teszünk két kolostorban, ahol lehetőségünk van betekinteni a szerzetesnövendékek mindennapi életébe. Kora délután érünk szállásunkra, egy maharadzsa nyári kastélyába...
Szállás: Taragarh Palace - Palampur
________________________________________

6. nap PALAMPUR - MANALI (2 050 M) 200 km / kb 6 óra

Kiadós reggelit követően elindulunk Manali felé. Útközben már megpillanthatunk néhány havas hegycsúcsot is, amely jelzi, hogy utunk egyre magasabbra vezet a Himalájában. A Kullu-völgyben autózva sebes, tiszta patakok, friss levegő és hatalmas fenyők köszöntenek minket. A Beas folyó völgyében található Manali India egyik legcsodálatosabb fekvésű hegyi üdülőfaluja. A települést rengeteg aktívsport-kedvelő turista keresi fel remek adottságai miatt. Lehetőség van raftingolni, siklóernyőzni, hegyet mászni, kirándulni és hosszabb túrákra menni. A település a Himalájába induló hegyi gyalogtúrák kiindulópontja. Szállásunkat a késő délutáni órákban foglaljuk el, majd lesétálunk Manali belvárosába, ahol elvegyülhetünk a kisváros nyüzsgő bazárjának forgatagában.
Szállás: Banon Resort - Manali
________________________________________

7. nap PIHENÉS, VAGY EGÉSZ NAPOS BARANGOLÁS A MANALI KÖRNYÉKI HEGYEKBEN

Aki túl fáradtnak érzi magát egy nagy kiránduláshoz, annak az egész nap rendelkezésére áll, hogy pihenjen, feltöltődjön a kitűnő klímájú kisvárosban. Akinek viszont van kedve és ereje, azzal reggeli után felkerekedünk, és elindulunk felfedezni a környéket. Utunk először Ó-Manaliba vezet, mely hagyományos hegyi település több száz éves kis házakkal és máig élő hagyományokkal. A kirándulás során érintjük Manali legmagasabb pontját (2 200 m), valamint megnézzük a hatalmas fenyőfák árnyékában épült Dhoongi Templomot, amely 1533-ban épült Hadimba Istennő tiszteletére.
Szállás: Banon Resort - Manali
________________________________________

8. nap MANALI - JISPA (3 400 M) 200 km / kb. 6 óra

A korai reggelit követően megkezdjük utunkat a Himalája magasabb vonulatai felé. Manalit elhagyva az út a Rothang hágó (3 978 m) felé emelkedik. Utunk gyönyörű erdőségeken keresztül halad, számos lenyűgöző vízesés mellett. A hágón áthaladva Lahoul térségébe érkezünk. Az úton lefelé haladva káprázatos kilátás nyílik a Chandra folyó völgyére. Érintjük a terület központját, Keylongot, majd a Bhanga folyó mellett folytatjuk utunkat Jispáig, ahol az éjszakát töltjük.
Szállás: Hotel Ibex - Jispa
________________________________________

9. nap JISPA - SARCHU (4 253 M) 83 km / kb. 5 óra

Reggeli után folytatjuk utunkat Jispából Sarchu felé. A sziklafalak között kristálytiszta tavakak és kanyargós folyók szegélyezik utunkat, nem győzünk majd gyönyörködni a kék ég és a vöröses sziklafalak hihetetlen színvilágában. Átkelünk a Baralacha hágón, amely 4 830 m magasan fekszik. Ezután áthalad az út a Chandra-, Bhaga- és a Yuman folyó vízgyűjtő területén. Lélegzetelállító havas hegycsúcsok, félelmetes tájak és sziklafalak követik egymást? Himachal Pradesh területét elhagyva Jammu és Kashmir állam határát átlépve utazunk tovább Sarchuba, ahol egy hegyi túraállomáson, összkomfortos nagy sátrakban töltjük az éjszakát, a Himalája csúcsai alatt.
Szállás: Fixed Camp - Sarchu
________________________________________

10. nap SARCHU - LEH (3 600 M) 263 km / kb. 8 óra

A korai reggelit követően folytatjuk utunkat, mert ezen a napon még hosszú, de csodálatos utazás vár ránk. Sarchut elhagyva áthalad az út az úgynevezett "Gatta Loops"-on, amely egy félelmetes és élményteli útszakasz, mert 21 hajtűkanyar mentén lehet feljutni 4 210 méterről 4 667 méter magasra. Átkelünk két elképesztően magas hágón, a 4 711 m-es a Nakee hágón, majd a Lachulung hágón, amelyen 5 065 méter magasan autózunk keresztül. Az út során a magas sziklafalak és a ragyogó kék ég kontrasztja mellett homokdűnék sokaságában is gyönyörködhetünk. Leh felé haladva az út átkel a világ második legmagasabb motorikus járművel megközelíthető hágóján a Taklang hágón (5 336 m). Innen az út lefelé vezet, s lassan elénk tárul Ladakh mesébe illő, csodálatos világa. Visszatérünk a civilizációba? az aprócska falvak mellett a nap utolsó sugarainál megpillantjuk az Indus folyó völgyét és Leh városát. Szállásunk egy magas hegyekkel körülvett, varázslatos völgyben lesz, ahol összkomfortos, nagy sátrakban töltjük az elkövetkező 4 éjszakát.
Szállás: Mahabodi Eco Resort - Leh
________________________________________

11. nap A KOLOSTOROK VILÁGA I. - SHEY, THIKSEY ÉS HEMIS

A szabadban elfogyasztott reggelit követően elindulunk a környékbeli buddhista kolostorok felfedezésére. Első utunk a Shey Palotához, a ladakhi királyok nyári rezidenciájához vezet, amelyet Lhachen Palgylon, az első ladakhi király építetett 550 évvel ezelőtt. A palota templomában található egy 12 méteres, hatalmas réz-arany Buddha szobor, a 17. századból. Következő állomásunk a 16. századi Thiskey Kolostor, amely a térség legaktívabb és legvibrálóbb kolostora. Itt megismerkedhetünk a Gelugpa irányzat tanításaival, hagyományaival. Itt található Ladakh leghatalmasabb agyagból készült, aranyozott Buddha szobra, amely 15 méter magas. Az 1980-ban készült alkotás az Eljövendő Buddhát ábrázolja. Az épület tetejéről káprázatos táj tárul a szemünk elé. A délután folyamán ellátogatunk az Indus völgyében található Hemis Gompához, mely a leghíresebb ladakhi kolostor. A 17. századi épületegyüttesben messze földön híres ünnepi játékokat rendeznek minden nyáron Padmasambhava mester tiszteletére, aki szanszkritről tibeti nyelvre fordította a buddhizmus tanait, és ezáltal az egyik legfontosabb alakjává vált a buddhista mitológiának.
Szállás: Mahabodi Eco Resort - Leh
________________________________________

12. nap A KOLOSTOROK VILÁGA II. - SPITUK ÉS SHANKAR, SHANTI SZTÚPA

A délelőttöt Leh belvárosában töltjük. Meglátogatjuk a tibeti bazárt, és mindenki kedve szerint bóklászhat a főutcán, ahol a rengeteg kis üzletben megannyi ékszert, szobrot és szőttest lehet vásárolni. Délután ellátogatunk a Spituk Gompához, ami 8 km-re található Leh városától. A sárga süveges szerzetesek kolostorából csodálatos kilátás nyílik az Indus völgyére. Ezután megnézzük a Shankar Gompát, amely a Gelukpa tibeti buddhista iskolához tartozik és a Spituk kolostor első apátjának tiszteletére építettek. Mielőtt visszaindulnánk a szállásra, felkapaszkodunk Ladakh legnagyobb sztúpájához, a Shanti Sztúpához, melyet a japánok építettek az 1970-es években, a Világbéke szimbólumaként.
Szállás: Mahabodi Eco Resort - Leh
________________________________________

13. nap A KOLOSTOROK VILÁGA III. - TAKTHOK ÉS CHEMREY

Reggeli után ellátogatunk különleges fekvésű Takthok Gompához. A kolostor Sakti falu fülött egy barlang köré épült. A Nymgmapa irányzatot képviselő gompa néhány festmény már sajnos megsemmisült, de fennmaradt jópár egyedülálló freskó, és különleges szőttes. Thaktok után megismerkedünk Chemrey Kolostorával, amely az 1640-es években épült és a Drugpa irányzat jeles tanodája. A délutánt szállásunkon, a jól megérdemelt pihenéssel töltjük.
Szállás: Mahabodi Eco Resort - Leh
________________________________________

14. nap LEH - DELHI (REPÜLŐVEL), VÁROSNÉZÉS DELHIBEN

Kora reggel repülővel utazunk vissza Lehből Delhibe. A út a világ egyik legszebb repülési útvonala, 6-7000 méter magas havas hegycsúcsok fölött repülünk. Alattunk amíg a szem ellát, a Himalája és a Karakoram lenyűgöző hegyvonulatai?jó időben a K2 8 611 méteres csúcsát is megpillanthatjuk, mely a világ második legmagasabb pontja az Everest után. Érkezést követően a csomagjainkat letesszük a szállodában, majd kis pihenő után egész napos városnézés keretében felfedezzük Ó- és Újdelhi látványosságait. (India Gate, Péntek Mecset (Jama Masjid), Vörös Erőd, Lótusz templom, Humayun Sírboltja, Laxminarayan Templom, Mahatma Ghandi síremléke?stb.)
Szállás: Parkland Hotel - Delhi
________________________________________

15. nap DELHI - AGRA - DELHI: A TAJ MAHAL

A korai reggeli után autóval indulunk a világ hét csodájának egyikéhez Agrába, a Taj Mahalhoz. Aki Indiában jár, annak vétek kihagyni ezt az építészeti remeket. Az 1983-ban Világörökség részévé nyilvánított emlékművet Száhdzsahán császár építtette szeretett felesége emlékére, aki tizennégy gyermeket szült neki, ám a tizenötödik gyermekáldásba belehalt 1630-ban. A történetírók szerint e rendkívüli képességekkel megáldott asszony még 1612-ben tartott menyegzőjükön arra kérte férjét, hogy ha majd meghal, többet ne vegyen más asszonyt maga mellé, és olyan sírt építtessen emlékére, amely nevét örökre emlékezetessé teszi. Száhdzsahán hitvese kérésének maradéktalanul eleget tett, és csodaszép emléket állított Mumtaz tiszteletére, mely máig hirdeti szerelmük örökkévalóságát.
Szállás: Parkland Hotel - Delhi
________________________________________

16. nap BÚCSÚ INDIÁTÓL

Reggelit követően transzfer a reptérre, majd hazautazás Magyarországra.
________________________________________

A csomagár tartalmazza:

A részvételi díj tartalmazza
-Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban illetve Ladakhban összkomfortos nagy sártakban (igény szerint ott is szállodában)
- Utazást és transzfereket Indiában terepjárókkal
- A Delhi-Chandigarh vonatjegy árát
- Bőséges reggelit, ebédcsomagot és meleg vacsorát (kivétel Delhiben, ott csak a reggelit)
- Magyar nyelvű csoportkísérőt végig az út során, helyi vezetőt a programoknál
- Belépőket (kivétel Delhi és Agra, kb. 44 USD)
- Útlemondási biztosítást

A részvételi díj nem tartalmazza
- Repülőjegyek és illetékek árát (kb. 250 000 Ft)
- Indiai vízum árát (kb. 13 000 Ft)
- Programon kívüli étkezéseket, italfogyasztást
- Borravalókat a hordároknak, helyi vezetőknek, sofőröknek
- Betegség, baleset-és poggyászbiztosítást

A részvételi díj minimum 12 fő jelentkezése esetén érvényes