Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
Drezda Berlin

Németország / Niedersachsen / Buszos Út

Régió/Környék:

Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim, Lüneburg, Wolfenbüttel - Alsó-Szászország 9 történelmi városai, melyekben a látogatók a történelmet testközelben érezhetik. Mindenhol az UNESCO Világörökség emlékeit, történelmi építészeti együttesek, elegáns polgárházak, csodálatos kastélyok, parkok és kertek káprázatos tárháza várja a látogatókat.

Hameln város híres patkányfogójáról. A nyári szezonban a látogatók minden vasárnap átélhetik a patkányfogó világhíres történetét egy szabadtéri játék keretében. Ugyanezt a történetet a "RATS" Musical humorosan mutatja be szerdánként.

Lüneburg, mint gazdag hanzaváros, középkori hangulatával, gazdagságával és csodálatos patrícius házaival varázsolja el látogatóit.

Göttingen a hagyományokban gazdag egyetemi város 25 000 egyetemi hallgatójáról és több, mint 40 Nobel díjasáról híres. Híres még a középkori városháza előtt, a piactér kútján lévő "Gänseliesel", akit a világ legtöbbet csókolt lányának tartanak.

Braunschweig városában jelentős nyomokat hagytak különböző nemesi családok, többek között a Welfen dinasztia, melynek tagja III. (Oroszlán) Heinrich is a rezidencia városának választotta, aki város szimbólumaként most is a középkori vártéren áll.

Celle rezidencia városában található Európa legrégebbi teljes egészében megmaradt Welfen kastélya és a csodálatos óváros Európa legnagyobb "Fachwerk" épületegyüttesével.

Wolfenbüttel városa csodálatos kastélyáról híres, melynek helységei az udvari lakókultúrát és a hercegi eleganciát dicsérik. A kastéllyal szemben található világhíres Herzog August könyvtár középkori kézírásokkal közöttük a világhíres "III. (Oroszlán) Heinrich evangéliuma".

Hannover városában is nagy benyomást keltenek az udvarházak kertjei, az u.n. "Nagy Kert", egyedi barokk kert, mely nyaranként egyedülálló kulisszát biztosít zenei játékoknak, koncerteknek és tűzijátékoknak.

Goslar az élő és lüktető UNESCO Világörökségi város lenyűgöz történelmi óvárosával, és szomszédjában található Rammelsberg a világ egyetlen 1 000 éve működő ércbányájával.

Hildersheim román építészeti emlékei közül kiemelkedik a Dom és a Michaeliskirche. A római és "Pelizeaus" Múzeum híres óegyiptomi gyűjteményéről.


További információk:
www.9staedte.de
www.9cities.de

Szállás:

Drezda - Berlin - Prága Fiatalosan -