Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
Berlin Autostadt Gyerekek Maritim Bogár Jogsi Gyerekeknek Lamborghini Pavilon Autostadt

Nyár végi kirándulás Berlinbe és az Autostadtba

Németország / Niedersachsen / Buszos Út

Régió/Környék:

Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim, Lüneburg, Wolfenbüttel - Alsó-Szászország 9 történelmi városai, melyekben a látogatók a történelmet testközelben érezhetik. Mindenhol az UNESCO Világörökség emlékeit, történelmi építészeti együttesek, elegáns polgárházak, csodálatos kastélyok, parkok és kertek káprázatos tárháza várja a látogatókat.

Hameln város híres patkányfogójáról. A nyári szezonban a látogatók minden vasárnap átélhetik a patkányfogó világhíres történetét egy szabadtéri játék keretében. Ugyanezt a történetet a "RATS" Musical humorosan mutatja be szerdánként.

Lüneburg, mint gazdag hanzaváros, középkori hangulatával, gazdagságával és csodálatos patrícius házaival varázsolja el látogatóit.

Göttingen a hagyományokban gazdag egyetemi város 25 000 egyetemi hallgatójáról és több, mint 40 Nobel díjasáról híres. Híres még a középkori városháza előtt, a piactér kútján lévő "Gänseliesel", akit a világ legtöbbet csókolt lányának tartanak.

Braunschweig városában jelentős nyomokat hagytak különböző nemesi családok, többek között a Welfen dinasztia, melynek tagja III. (Oroszlán) Heinrich is a rezidencia városának választotta, aki város szimbólumaként most is a középkori vártéren áll.

Celle rezidencia városában található Európa legrégebbi teljes egészében megmaradt Welfen kastélya és a csodálatos óváros Európa legnagyobb "Fachwerk" épületegyüttesével.

Wolfenbüttel városa csodálatos kastélyáról híres, melynek helységei az udvari lakókultúrát és a hercegi eleganciát dicsérik. A kastéllyal szemben található világhíres Herzog August könyvtár középkori kézírásokkal közöttük a világhíres "III. (Oroszlán) Heinrich evangéliuma".

Hannover városában is nagy benyomást keltenek az udvarházak kertjei, az u.n. "Nagy Kert", egyedi barokk kert, mely nyaranként egyedülálló kulisszát biztosít zenei játékoknak, koncerteknek és tűzijátékoknak.

Goslar az élő és lüktető UNESCO Világörökségi város lenyűgöz történelmi óvárosával, és szomszédjában található Rammelsberg a világ egyetlen 1 000 éve működő ércbányájával.

Hildersheim román építészeti emlékei közül kiemelkedik a Dom és a Michaeliskirche. A római és "Pelizeaus" Múzeum híres óegyiptomi gyűjteményéről.


További információk:
www.9staedte.de
www.9cities.de

Szállás:

Nyár Végi Kirándulás Berlinbe És Az Autostadtba -

A csomagár tartalmazza:

Program

1. nap: indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Útközben rövid szünetekkel érkezés Berlinbe, Németország fővárosába a kora esti órákban. Vacsora a szállodában. Az éjszakai Berlin felfedezése egyénileg.

2. nap: reggeli után Berlin városának felfedezése. Buszos városnézés: Brandenburgi kapu, Kurfürstendamm, Unter den Linden, Alexander Platz, Reichstag, Berlini fal, Europacenter. Délután szabadidő. Vacsora a szállodában. Berlin by night busszal.

3. nap: reggeli után indulás Wolfsburgba az autós világ fővárosába. Bejelentkezés a szállodába, majd délután az Autostadt felfedezése, Werktour - a VW gyár látogatása kisvonattal, eközben megtekinthetjük, ahogy a robotok segítségével, különböző technikai lépésekben hogyan készül el egy autó, illetve betekintést nyerhetünk a gyár logisztikai felépítésébe. Vacsora a szállodában egy itallal.

4. nap: egész napos program az Autostadtban: 2 órás élménytúra, ennek keretében megnézhetjük a Márkapavilonokat, az Időmúzeumot, interaktív bemutatókon vehetünk részt és az autógyártást segítő technikai találmányokkal is találkozhatunk. Toronylátogatás a robotdaruk segítségével, a 20 emeletes tornyokban. Tiguan vagy Touareg terepjárók tesztelése az akadálypályán, sivatagos, hegyvidéki, folyós stb. különböző nehézségű útszakaszokon. Vacsora az Autostadt területén.

5. nap: reggeli után kijelentkezés a szállodából és hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza: az utazást komfortos modern autóbusszal, a szállást félpanzióval, a programokat, az útlemondási biztosítást és csoportkísérőt végig az út során.