Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
Bridge Dubrovnik Old City - Dubrovnik

Horvátország / Dalmácia / Dalmát Körutazás

Világörökségek Dalmáciában - BUSZOS UTAZÁS - 2018. június 21-26.

Régió/Környék:

Dalmácia északi részén található az egyik legismertebb város Zadar, melynek római kori óvárosa gyönyörű. A környéken számos nemzeti park, természeti kincs fellelhető. ©ibenik, az Adria gyöngyszemeként emlegetett város a környék egyik legszebb székesegyházát tudhatja magáénak. Innen délre taláható Trogir, a dalmát partvidék ékköve, benne számos csodálatos műemlékkel. A várossal szemben Čiovo-sziget terül el, mely egy hídon keresztül könnyen megközelíthető. A part mentén haladva délre eljutunk az Omią-i homokos riviérára, mely a Cetina- folyó kanyonjában fekszik. Ettől délebbre található a Makarskai Riviéra, melyet kisebb-nagyobb öblök tagolnak, kristálytiszta smaragdzöld vízével és fehér strandjaival csalogatja az ideérkezőket.

Horvátország természeti szépségei, Dalmácia történelmi kultúrája centralizálódik a Brač-szigeten, mediterrán mikroklímával ötvözve, aminek az élménye sokszínűvé teszi az ott-tartózkodást. Brač a legnagyobb dalmát sziget, Splittől Makarszkáig húzódik, több mint 40 km hosszan, környezete az Adria legmerészebb tengerparti vidékei, közé tartozik. Megközelítése: Splittől 50 perces kompút, amely önmagában élménnyé teszi a nyaralás kezdetét. Split végig autópályán, a magyar határtól 4 óra alatt könnyen elérhető.
A sziget északi részén található Brač fővárosa, Supetar, amely egyben a komp úti célja is. Innen 6 km-t autózva elérjük Sutivánt (Szentiván), amely nyugodtságával, patinás házaival, a hely szellemével elvarázsolja az itt nyaralót.

Utazás:

modern autóbusszal

Szállás:

Dalmát Körutazás .

Egyéb információk:

Dalmát körutazás
2015. szeptember 15-20.
6 nap / 5 éjszaka félpanziós ellátással


1. nap: Zágráb - Plitvice
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás Zágrábba, ahol városnézés és egy kis pihenő után továbbinduliunk, majd a Plitvicei-tavak füzérszerűen húzódó tavainak láncolatát és vízeséseit látogatjuk meg. Szállás Plitvice környékén. (1 éj).

2. nap: Zadar - Split - Trogir
Reggeli után továbbutazás, a zadari városnéző séta során meglátogatjuk a város jelképeit (Szt. Donát templom, Szt. Anasztázia Székesegyház), majd szabadidő az olaszos hangulatú történelmi belvárosban. Splitbe, Dalmácia fővárosába utazunk, ahol megtekintjük a világörökségi védelem alatt álló római kori, gigantikus méretű Diocletianus-palotát, valamint a nyüzsgő óváros keskeny sikátorait. Délután a szintén UNESCO világörökség részét képező Trogirral, a dalmát riviéra egyik legősibb és legizgalmasabb városkájával ismerkedünk meg. Szállás Trogirban. (1 éj).

3. nap: Dubrovnik - Neum
Reggeli után továbbutazás Dubrovnikba, Horvátország - és talán a világ - egyik legszebb városába, óvárosa az UNESCO világörökség része. Gyönyörű épületei - a városfal erődrendszerével, templomai, kolostorai, palotái, sikátorai - és kristálytiszta, mélykék tengere rabul ejti az ide érkezőket. George Bernard Shaw egyszerűen így fogalmaz: "Ha látni akarod a földi paradicsomot, gyere el Dubrovnikba". Városnézést követően rövid szabadprogram, majd továbbutazás Neum-ba, ahol sétát követően a szálláshely elfoglalása. (2 éj).

4. nap: Mostar
Reggeli után kirándulás Mostar-ba, a Neretva-folyó völgyébe, Bosznia-Hercegovina mai napig megosztott városába, ahol az újjáépített Öreg-hidat tekintjük meg és a festői óváros kulturális-vallási emlékeivel ismerkedünk. Visszaérkezés, szabad program Neum-ban.

5. nap: Krka Nemzeti Park - ©ibenik
Reggeli után továbbutazás, délelőtt kirándulás a Krka Nemzeti Parkba, mely Dalmácia egyik legszebb természeti látnivalója. A park elsőszámú látványossága a 17 lépcsőből álló 46 m szintkülönbséggel rendelkező nagy vízesés, ahol a folyó fölötti fahidakon sétálva gyönyörködhetünk a kisebb-nagyobb zuhatagokban. Délután érkezés ©ibenikbe, a dalmát part velencei hangulatú kisvárosába. Városnézést és rövid szabadidőt követően utazás a szálláshelyre. Szállás Vodice-ben. (1 éj).

6. nap: Vodice
Reggeli után egy Vodice-ben tett sétával búcsúzunk az Adriától. Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Részvételi díj: 108 900 Ft/fő

Egyágyas felár: 23 500 Ft

A részvételi díj tartalmazza: utazást busszal, szállást 3 csillagos szállodák kétágyas, fürdőszobás szobáiban, reggelit és vacsorát, helyi idegenvezetőt a városnézéseken, csoportkísérőt végig az út során, sztornóbiztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: belépőket (kb. 320 kn), BBP biztosítást.

Minimum létszám: 35 fő. Részvételi díj 30 fő esetén 114 500 Ft/fő.