Tengerpart, nyaralás
körutazás külföldi üdülés városlátogatás szállások, hotel tengerparti nyaralás belföldi pihenés

.
0 1 2 3 4 5 6

Toszkán körút

Olaszország / Toszkána / Toszkána

A rejtélyes etruszkoktól a középkoron át a reneszánsz tündökléséig Toszkánában.

Régió/Környék:

Toszkána világszerte népszerű, hamisítatlan olasz hangulattal várja az odaérkező turistákat. Fenséges reneszánsz városai műkincsekben bővelkednek, több városa méltán szerepel az UNESCO világörökségek listáján, így például: Firenze gyönyörű székesegyháza, a páratlan Uffizi képtárral, Lucca, Pisa, Siena, Assisi és még sorolhatnánk.

Utazás:

autóbusszal

Szállás:

Toszkán Körút .

Ellátás:

reggeli.

Kedvezmény/felár:

Részvételi díj: 119 000 Ft/fő

Egyágyas felár: 19 800 Ft/fő
Félpanziós felár: 8 300 Ft/fő


A részvételi díj tartalmazza: utazást komfortos autóbusszal, 5 éjszaka szállást Firenze környéki 3 csillagos szállodában, reggelit, magyar nyelvű csoportkísérőt végig az út során, sztornó biztosítást.

A részvételi díj nem tartalmazza: helyi közlekedési eszközök díját, idegenforgalmi adót, múzeum belépőket, borkóstolót, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást.

Minimum létszám: 40 fő.
Az utazást 40 fő alatt is indítjuk, akkor a részvételi díj:
36-40 fő esetén 125 000 Ft/fő,
30-35 fő esetén 139 000 Ft/fő.

Egyéb információk:

1. nap: Budapest - Ronta di Mugello
Budapestről a kora reggeli órákban indulunk autóbusszal. Szlovénián keresztül utazunk hosszabb, rövidebb megállókkal Olaszországba. Az esti órákban érkezünk meg szállásunkra, a Firenze közeli Ronta di Mugelloba.

2. nap: Volterra - San Gimignano - Monteriggioni
Reggeli után útra kelünk az etruszk és középkori, valamint reneszánsz emlékekkel teli Volterrába, ahol megtekintjük a világhírű etruszk múzeumot. A Guarnacci Múzeumban található a világ egyik legnagyobb etruszk gyűjteménye, így közelebbről is megismerkedhetünk e titokzatos nép szokásaival és hitvilágával. Ezt követően utunk a tornyok városába, San Gimignanoba vezet. A város megtekintése után, a toszkán gasztronómiát is megízlelhetjük, egy borkóstoló keretein belül. Mielőtt visszatérnénk szállásunkra a középkori városvédelmi építészet egyik ritka példáját, Monteriggionit csodáljuk meg. A keskeny utcácskákon sétálva úgy érezhetjük magunkat mintha a középkorba csöppentünk volna vissza.

3. nap: Siena-Pienza
Reggelink elfogyasztása után Szent Katalin városába, a festői szépségű Sienaba utazunk. A város már az etruszk időkben is központi szerepet játszott és a mai napig megőrizte az igazi középkori nagyváros hangulatát. A szűk, kacskaringós utcákon felkapaszkodva tekintjük meg a híres Dómot és az egyedülálló kagyló formájú Piazza del Campo főteret a városházával. A városnézést követően Pienzaba utazunk. Ez a település egyike azon ritka városoknak, melyek nem sérültek a középkori háborúktól és csatározásoktól, s ezért az évek során a városkép meg tudta őrizni egykori pompáját.

4. nap: Cinque Terre - Pisa
Reggeli után az UNESCO Világörökség részét is képző Cinque Terre varázslatos világát fedezzük fel. Az "Öt föld" mesés tájait öt apró meredek sziklaszirtekre épült település alkotja: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso. Portovenereben hajóra szállunk (rossz idő esetén vonattal tesszük meg az utat) és a tenger felől hódítjuk meg a színes házaikkal egyedülálló látványt nyújtó halászfalvakat. A napot Pisa nevezetességeinek felfedezésével zárjuk. A Piazza dei Miracoli-n megtekintjük a szinte mindenki számára ismert Ferdetornyot (mely valójában a pisai Dóm harangtornya), a római stílusú Dómot és a Keresztelő Kápolnát.

5. nap: Firenze
Reggeli után vonattal keressük fel Toscana fővárosát, Firenzét. A várost a reneszánsz bölcsőjeként, valamint a művészet és építészet fellegváraként is számon tartják. Városnéző sétánk során az egyházi és közigazgatási központokban és a Medici városrészben barangolunk, ahol a felejthetetlen látványról a szűk kis utcák, a zöldellő Arno folyó, a dombok, valamint a múzeumok és templomok gondoskodnak.

6. nap: Ronta di Mugello - Budapest
A reggelit követően hazaindulunk Budapestre. Hosszabb-rövidebb pihenőkkel, várhatóan az esti órákban érkezünk meg.

A nyitva tartások és az időjárás függvényében a programokban illetve időpontjukban módosulások történhetnek.